RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Slo vi virkelig United?»

Foto: Ap/Scanpix
Sist oppdatert:
Tabelljumbo Wolves overrasket alle da de sørget for Uniteds første tap denne sesongen.

WOLVERHAMPTON - MANCHESTER UNITED 2-1:

Arsenal har ikke klart det. Manchester City har ikke klart det. Faktisk har ingen Premier League-lag slått Manchester United denne sesongen. Ikke siden nedturen mot Chelsea 3. april 2010 har United tapt i den engelske serien.

Men så sto Wolverhampton for tur. Klubben som ligger nederst på tabellen. Helt nederst.

Det var de som måtte til for at United skulle gå poengløse av banen.

- Det var en lang rekke uten tap, og vi er skuffet. Spillerne har gjort oss stolte lenge nå, sa Ferguson etter tapet.

Og nå må det være lov å konstatere spenning i toppen av tabellen.

For ikke å snakke om i bunnen.

Nani-mål etter tre minutter
Alex Ferguson, dog en erfaren og jordnær fyr, hadde nok ikke regnet med annet enn å styrke sin plass på toppen av tabellen da han tok turen til Wolverhampton. Klubben har tross alt bare tatt poeng i ti kamper. Men tar man en nærmere titt på statistikken blir det opplagt at Wolves er slue: de tar poeng der de ikke skal gjøre det. Både Liverpool, Sunderland, Manchester City og Chelsea har tapt mot klubben, som rykket opp i 2009.

Det så ut som United hadde fått med seg Wolves-historien, og var forberedt mot bunnlaget. Allerede etter tre minutter gikk djevlene opp i ledelsen etter en flott prestasjon av Nani, som fikk ballen av Darren Fletcher og styrte den i nærmeste hjørne.

Wolves snudde
Sju minutter senere utlignet George Elokobi. Nemanja Vidic hang for en gangs skyld ikke med, og hjemmefansen brøt ut i en sjelden jubeleksplosjon. Målet var kun det 16. til Wolverhampton på hjemmebane denne sesongen.

Men det ble ikke det siste. Fem minutter før pause puttet Kevin Doyle til 2-1 og snudde med det kampen mot United, som selv er vant til å stå for snuoperasjoner.

Og selv om Wolves scorer lite, slipper de også inn lite. Relativt lite. Til å ligge sist på tabellen er det en god prestasjon at fem lag har flere baklengs. Og når Mick McCarthy, naturlig nok, manet spillerne til å legge seg lavt i den andre omgangen, ble det vanskelig for United å score. Selv om det var de som eide ballen, og sjeldent lånte den fra seg. Er det dermed sagt at Wolves-ledelsen var ufortjent? Diskusjonen er vel den mest uvesentlige som finnes i fotball, da seier er seier og tap er tap, men bare så understreken er trukket: det var fult fortjent at Doyle sendte de oransje i ledelsen. Hjemmelaget fightet som om det var de som spilte for ligagull, ikke United.

Kjempet hjem seieren
Ikke dermed sagt at Midlands-klubben ikke hadde noe å kjempe for. Wolves rykket ned fra Premier League i 2004, og ikke opp igjen før 2009. Faren for å måtte forlate det gjeveste selskapet nok en gang er stor, og mot United beviste spillerne at de vil kjempe for å beholde plassen.

Innbittheten gjorde gjestene frustrerte og selv den mest rutinerte av dem alle, Ryan Giggs, viste etter hvert usportslige takter. Minuttet før full tid sparket United-legenden til Doyle, som lå nede og allerede hadde fått tildelt frispark.

Frustrerte ble nok også slitne Wolverhampton-spillere da dommeren valgte å legge til hele fem minutter. Det er undertegnede et stor under hvor de minuttene kom fra?

Uansett, Wolves holdt helt til siste sekund og sto med det for sesongens mest sensasjonelle seier: 2-1 over serieleder Manchester United. Seieren var fult fortjent mot fargeløse United-spillere. Vidic var nærmest håpløs, Dimitar Berbatov fullstendig usynlig og ingen av Fergusons menn til å sammenligne med den hardtarbeidende Doyle på Wolves-toppen.

- I den andre omgangen kom vi aldri i gang. Jeg har flere ganger sagt at Wolverhampton er bedre enn tabellposisjonen tilsier. De er gode på dødballer, og det var der vi tapte kampen. Dette var skuffende for oss etter den lange gode perioden vår, sa Ferguson.

En applaus rettes også til hjemmelagets keeper Wayne Hennessey, som sto for noen spektakulære og avgjørende redninger.

Arsenal og City truer
For første gang på lenge er det nå spennende å ta en titt på tabellen. United har den siste tiden kun rykket ifra de andre klubbene, men med City-seier og Arsenal-uavgjort tidligere i dag tetter deg seg plutselig til i toppen. Ferguson står med 54 poeng, fire flere enn Arsenal og fem flere enn City, som har spilt en kamp mer. Chelsea, som har en kamp til gode på de andre topplagene, har 44 poeng - ti mindre enn United.

Enda tettere er det i den andre enden. Wolves, som var i ferd med å falle fra resten av lagene, har nå like mange poeng som Birmingham og West Ham, alle tre under streken. Kun to poeng er opp til West Bromwich og Wigan.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere