*Nettavisen* Sport.

Slutt for Royal League

Foto: SCANPIX

Den skandinaviske fotballturneringen mangler medieavtale.

21.10.07 08:15

Royal League har vært hyllet og utskjelt om hverandre siden oppstarten i 2004.

-Det er synd
Nå kan det være kroken på døren for den kongelige turneringen.

Eierne av Royal League har nemlig ikke fått på plass en tilfredsstillende medieavtale, noe som sannsynligvis betyr at den må legges ned, melder Norges Fotballforund i en pressemelding lørdag.

Både turneringens eiere, samt fotballforbundene og serieforeningene i Norge, Sverige og Danmark har den siste tiden forhandlet med ulike aktører i mediemarkedet om en ny medieavtale - uten hell.

Den endelige avgjørelsen om nedleggelse skal tas av styret i Royal League. Når det neste styremøte finner sted er ikke klart på nåværende tidspunkt, men det ventes en snarlig avklaring.

- Det er synd at turneringen strander på grunn av for liten kommersiell interesse. Det var ikke mulig å få på plass en finansiering som var god nok til at klubbene var sikret kostnadsdekning, og da mener vi det er uaktuelt å fortsette, sier styreleder i Norsk Toppfotball, og styremedlem i Royal League, Ernst Ravnaas ifølge pressemeldingen.

- Må finne andre løsninger
Også fotballpresident Sondre Kåfjord er skuffet over den mulige nedleggelsen.

- Dannelsen av Royal League var sportslig begrunnet, og turneringen ga de beste lagene god matching i en tid av året da det ellers ble spilt treningskamper. Nå må klubbene finne andre løsninger for å få kvalitetskamper utenom den hjemlige sesongen, sier Kåfjord.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.