*Nettavisen* Sport.

Slutt på samarbeidet

Foto: Patrik Stollarz / AFP

Volker Finke klarte ikke å samarbeide med Ståle Solbakken, og er ferdig som sportsdirektør i Köln.

10.03.12 22:21

«Hvem av dem må gå?» spurte flere tyske aviskommentatorer i februar, mens Köln gikk på tap etter tap i den tyske serien.

Spørsmålet var myntet mot trener Ståle Solbakken og sportsdirektør Volker Finke, for en ting var klart: Klubben var for liten for dem begge.

Les saken: «Hvem av dem må gå?»

Og på lørdag fikk man svar på spørsmålet.

Etter Kölns 1-0-seier over Hertha Berlin, valgte nemlig sportsdirektøren å trekke seg fra sin stilling med umiddelbar virkning.

Det bekrefter Köln på sine nettsider.

Takket nei til Hertha
Avgjørelsen kommer etter en lengre tid med kjølig forhold mellom Solbakken og Finke.

Ifølge en artikkel i lokalavisa EXPRESS mot slutten av februar, så Finke for seg å ta over jobben som trener for Köln etter Solbakken - som på tross av full støtte fra klubben har merket presset etter dårlige resultater den siste tiden.

Den 63 år gamle Finke takket nemlig nei til jobben som ny trener i Hertha Berlin, da klubben kvittet seg med Michael Skibbe tidligere i år.

Den tyske avisen mente avslaget kom fordi Finke ønsket å være i posisjon til å erstatte Ståle Solbakken, dersom nordmannen en dag fikk sparken.

Innkalt til pressekonferanse
Representanter for både Köln og Volker Finke skal ha sittet i møter på lørdag, og ifølge Dagbladet er det styreleder Dr. Werner Wolf som tok den endelige avgjørelsen om at Finke forlater klubben.

Köln har innkalt til pressekonferanse søndag morgen.

Nettavisen har forsøkt å komme i kontakt med Ståle Solbakken, uten å lykkes.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.