*Nettavisen* Sport.

Slutter med toppfotball

Foto: Erlend Aas (Scanpix)

Her er Tommy Stenersens nye jobb.

22.01.09 22:48

Det ble en hyggelig 2008-sesong for Tommy Stenersen. Som leiesoldat bidro han til opprykk for Sandefjord. Samtidig ble han seriemester med Stabæk etter 14 sesonger på Nadderud.

Det var likevel ikke nok til å sikre ham ny kontrakt med seriemesteren, og den siste tiden har midtbanespilleren brukt på å vurdere veien videre.

De fleste ventet at mannen med Tippeligaens beste pasningsfot i 2006 ville ende i en Adeccoliga-klubb, og Moss var lenge svært innstilt på å hente 32-åringen til Melløs. Slik ble det imidlertid ikke.

Neste stopp er nemlig 2. divisjonslaget Manglerud/Star.

- Jeg har bestemt meg for å trappe ned, og i stedet satse på en karriere som spillende trener, sier Stenersen til Nettavisen.

Gjenforenes med Hansen Wold
I Manglerud/Star blir Stabæks midtbanelegende assistent-/hjelpetrener under sin gamle Stabæk-kollega Kjell Sverre Hansen Wold, noe Stenersen gleder seg veldig til.

- Vi hadde et godt samarbeid i Stabæk, og jeg gleder meg til å fortsette samarbeidet her i Manglerud/Star.

- Jeg har pratet med Kjell Sverre om dette en stund, og det har vært en modningsprosess for meg. Tidligere har jeg vel vært litt negativ til å gå inn i treneryrket, men dette synes jeg er en spennende løsning som fristet mye. Jeg har mye erfaring fra Tippeligaen, men nå blir det ikke bare å spille fotball på løkka, nå må jeg også forberede meg og bruke hodet mitt, sier en engasjert Tommy Stenersen.

Ikke skremt av M/S-historien
At Manglerud/Star, som endte på åttendeplass i 2. divisjon i fjor, nettopp har lagt en meget turbulent sesong bak seg, skremmer ikke den hårfattige totningen.

- Jeg har fått forsikringer om at man nå starter på nytt her i M/S, så jeg er ikke skeptisk. Nå er målet å bygge opp et nytt lag, og jeg vil være med på den utviklingen, forteller Stenersen.

Ambisjonene er han dog forsiktig med å avsløre.

- Vi skal bygge stein på stein, og etter hvert kjempe om opprykk til Adeccoligaen, men det er ingen krise om vi ikke rykker opp i år eller neste år, avslutter Stabæk-legenden.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.