Sluttspilltørke irriterer fotballpresidenten

President Yngve Hallén åpnet fredag årets fotballting.

President Yngve Hallén åpnet fredag årets fotballting. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)

Sjekk hva Yngve Hallén tok opp da han åpnet fotballtinget.

Fotballpresident Yngve Hallén kom ikke utenom nok en kvalifiseringsnedtur da han innledet fotballtinget i Lillestrøm fredag.

- Nedturen er at dette er den sjuende åpningstalen på rad at presidenten må beklage at vi heller ikke denne gangen klarte å kvalifisere oss til et mesterskap med herrelandslaget, sa Hallén.

Norges beste menn har ikke deltatt i sluttspill siden Nils Johan Semb, nå toppfotballsjef, tok A-landslaget til EM i 2000.

- Vi hadde troen. Vi kom i det som vi mente var en god kvalifiseringsgruppe. Vi hadde gode resultater innledningsvis, men det holdt ikke, sa presidenten.

Publikumssvikt

Norsk fotball opplever tilskuernedgang både på landslags- og klubbnivå. Det betyr reduserte inntekter og mindre «svung» på tribunen.

- Parallelt med at resultatene ikke kom, forsvant også entusiasmen. Publikum sviktet og Ullevaal stadion, vårt hjem, skaffet oss ikke de billettinntektene vi hadde budsjettert med, sa Hallén.

Fjorårets omtalte fjerning av Egil Olsen som landslagssjef var også tema i åpningstalen.

- Egil Olsen skulle gå av etter kvalifiseringen, og forbundsstyret skulle ansette ny landslagssjef. Per-Mathias Høgmo ble ansatt etter en grundig prosess. Forbundsstyret ville bidra med ny glød inn i landslaget og gi den nye landslagssjefen tid til å bygge sitt lag. Ideen om at Per-Mathias skulle overta før VM-kvalifiseringen var over, kom opp, påpekte Hallén.

Beklaget Drillo-støy

At Drillo ble satt til side skapte mye støy.

- Dette var en vanskelig sak for forbundsstyret, da mannen som var landslagssjef var den samme mannen som på 1990-tallet skapte drømmene om mesterskap for herrelandslaget, forklarte fotballpresidenten.

- Vi la fram saken for Egil og mente vi hadde en god aksept for å handle som vi gjorde. Mediedekningen, som startet noen uker etterpå, viste at forståelsen av dette var ulik, noe forbundsstyret og jeg beklager. Dette skapte en støy som var med å så tvil om våre verdier, sa Hallén.

Han blir høyst sannsynlig gjenvalgt for en ny periode som president i helgen.

Annetlagskluss

Av viktige temaer under tinget kan problematikken rundt eliteserielagenes annetlag i 2. og 3. divisjon nevnes. Det blir også trolig heftig debatt om forsikringer i ungdomsfotballen.

Trolig bestemmer Fotball-Norge seg for at fotballtinget skal arrangeres årlig, mot annethvert år nå. Nierfotball blir ventelig innført, mens cupen igjen er tema for debatt når det gjelder hvor tidlig kampene skal trekkes og ikke minst om hjemmebanefordel skal avgjøres ved trekning eller reisebelastning.

Tinget avsluttes søndag. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.