*Nettavisen* Sport.

Smak på dette, Messi

Foto: Javier Soriano / AFP

Cristiano Ronaldo har inntatt en klar ledelse i kampen om toppscorertittelen i Spania.

11.05.11 13:06

REAL MADRID - GETAFE 4-0: Det er nok en stund til Real Madrid tar sitt 32. seriegull i Spania, ettersom Barcelona kun trenger to poeng på sine tre siste kamper for å vinne årets sesong.

Men toppscorertittelen havner mest sannsynlig i Madrid.

Nærmer seg rekord
Cristiano Ronaldo (27) scoret nemlig sitt 34., 35. og 36. seriemål for sesongen da Real Madrid tirsdag kveld vant 4-0 hjemme mot naboklubben Getafe.

Portugiseren har klart den utrolige bedriften på bare 32 kamper.

Dermed er han bare to mål bak rekorden til legenden Hugo Sanchez. Den tidligere Real Madrid-spilleren nettet 38 ganger på 35 kamper i La Liga sesongen 1989/90.

- Det er helt sant at jeg nå har muligheten til å bli toppscorer, men jeg har aldri vært besatt av å slå rekorden til Hugo Sanchez, sier Ronaldo.

- Laget spilte bra og jobbet hardt. Nå er målet å vinne resten av ligakampene. Treneren har bedt om at vi gjør det, så det er hva vi skal gjøre, sier portugiseren.

Barcelona-esset Lionel Messi (23) er også i en egen klasse med sine 31 mål på 31 kamper. De to superstjernene skiller seg virkelig ut på toppscorerlisten i La Liga. David Villa (Barcelona) og Giuseppe Rossi (Villarreal) ligger nærmest med sine 18 mål på 33 kamper.

I fjor scoret Ronaldo 26 mål på 29 kamper. Han har altså puttet ballen i nettet 62 ganger på 61 kamper i den spanske toppserien. Tar vi med de to siste sesongene hans i Manchester United (31 og 18 mål), har Cristiano Ronaldo scoret 111 mål på sine 128 kamper i spansk og engelsk toppserie.

Én kamp mindre
Likevel er det nærmest opplest og vedtatt av Lionel Messi er verdens beste fotballspiller. Det sier faktisk enormt mye om Messis ferdigheter. Argentineren er jo ikke så verst målscorer, han heller, med sine 88 mål på de 98 siste seriekampene.

Tirsdag scoret Cristiano Ronaldo 1-0 etter 24 minutter, etter en pasning fra Mesut Özil, og 2-0 etter 58 minutter, nok en gang etter pasning fra Özil.

Karim Benzema satte inn 3-0 før Cristiano Ronaldo fullførte sitt hat trick og ga Real Madrid 4-0 med et straffespark.

Det skulle vel være nok til å sikre toppscorertittelen? Portugiseren har fem måls forsprang på Lionel Messi, som rett nok har tre kamper igjen mot Ronaldos to.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag