Smarte penger, Arsene Wenger!

NØKKELSPILLER: Alexis Sanchez (delvis skjult) setter inn den avgjørende scoringen mot Southamptn.

NØKKELSPILLER: Alexis Sanchez (delvis skjult) setter inn den avgjørende scoringen mot Southamptn. Foto: Dylan Martinez (Reuters)

Arsenals redningsmann slo til igjen.

ARSENAL - SOUTHAMPTON 1-0:

En hardt presset mann bestemte seg i sommer for å bruke 300 millioner kroner på én spiller. Det er ikke noe han har gjort ofte. Helst foretrekker han å hente inn spillere gratis eller for småpenger, før de virkelig har slått igjennom.

Fjerdeplass i Premier League er imidlertid under forventning for en klubb som Arsenal. Det har Arsene Wenger sørget for selv, gjennom sin gode ledelse av londonlaget i 18 strake år.

Derfor betalte han 300 millioner kroner for å få tak i Alexis Sanchez fra Barcelona.

Så langt har chileneren bidratt med ni scoringer på tolv ligakamper.

Onsdag ble han matchvinner da Arsenal stanget og stanget mot et Southampton-lag som både var på defensiven denne kvelden og generelt er på defensiven nå for tiden.

Seiren var fullt fortjent.

Den skotske keeperen Fraser Forster storspilte for Southampton, men til slutt måtte han gi tapt. Det var ikke hans feil.

Høytsvevende Southampton har som ventet fått det tøft, nå som kampprogrammet har blitt mer utfordrende. Etter uavgjort mot Aston Villa er det blitt tap for både Manchester City og Arsenal.

I neste runde venter Manchester United.

Arsenal har på sin side tatt en solid borteseier mot West Bromwich før det altså ble seier mot Southampton. To seirer på rad er ikke mye å skryte av, men det er en start.

Og det kan Wenger takke sommerens smarte pengebruk for.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.