*Nettavisen* Sport.

Smilende Tévez berget City

Foto: Reuters/Scanpix

Manchester City hadde blitt rundspilt i over en time, da Carlos Tévez plutselig våknet.

17.10.10 19:44

BLACKPOOL - MANCHESTER CITY 1-3:

Manchester City var i ferd med å bli rundspilt av Blackpool og Chelsea kunne få nok en gavepakke av et resultat.

Men i stedet for at Blackpool tok nok en imponerende seier i Premier League, var det Carlos Tevez som stjal overskriftene. City-spissen har tidligere i høst ytret misnøye med livet som proff i Premier League, men søndag trakk han endelig på smilebåndet da han seilet opp som toppscorer i ligaen.

Den lille argentineren var nærmest usynlig i over en time, før han dukket opp to ganger og bidro sterkt til å gi Manchester City seieren og tre svært viktige poeng.

Med seieren over Blackpool, og en trøblete periode for byrival Manchester United, seiler nemlig Manchester City opp som Chelseas tøffeste konkurrent i kampen om ligagullet.

Blackpool best
Men fra start av på Bloomfield Road var det lite ved Manchester City som minnet om en tittelkandidat. Blackpool tok tak i kampen, spilte rundt et tafett City og var det noe som lignet et topplag så var det vertene.

Det var riktignok City som skapte de farligste muligheten før hvilen, men ingenting ved Manchester Citys spill imponerte.

Og da man trodde at City-manager Roberto Mancini skulle vekke sine gutter i pausen og at vi skulle få se et helt annet bortelag etter hvilen, skjedde det motsatte.

Imponerende Blackpool
Milliardmannskapt til Mancini så om mulig enda veikere ut etter et kvarter til å summe seg. Blackpool-spillerne vant duellene, løp, spilte ball og skapte noen enorme muligheter.

Etter 53 minutter fikk DJ Campbell den første feite muligheten. Han ble spilt fri av Luke Varney, men alene med Joe Hart maktet ikke Campbell å få satt ballen i mål.

Bare fire minutter senere ble Gary Taylor-Fletcher spilt fri alene med Hart, og i motsetning til lagkamerat Campbell, var Taylor-Fletcher iskald og satte ballen i mål. Men dessverre for hjemmelaget hadde assistentdommeren allerede vinket for offside, en avgjørelse som reprisene viste var meget tvilsom, om ikke feilaktig.

Deretter skapte Blackpool flere gode sjanser, men enten var avslutningene upresise eller så var City-keeper Joe Hart på pletten.

Og da Blackpool ikke utnyttet overtaket sitt, skulle Manchester City vise hvorfor de, til tross for mye svakt spill, seiler opp som en potensiell utfordrer til Chelsea.

Etter 67 minutter ble innbytter David Silva spilt fri av James Milner, spanjolen slo hardt inn foran mål og der stupte en ellers anonym Carlos Tevez inn og styrte ballen i mål.

Helt i mot spillets gang hadde Manchester City tatt ledelsen. Reprisene viste at Tevez muligens var offside på pasningen fra Silva, men det hjalp lite. Dommer Phil Dowd hadde allerede dømt mål.

Utligning - og så rot
Men selv om Citys mål var som et knyttneveslag i trynet, skulle Ian Holloways menn vise styrke.

Kaptein og midtbaneelegant på Blackpool, Charlie Adam, skulle være arkitekten bak Blackpools utligning. Et frispark fra siden ble slått inn og Marlon Harewood fikk æren av å sette inn utligningen.

Gleden ble imidlertid kortvarig. Rett etter utligningen, rotet Blackpool i eget forsvar, Carlos Tevez vant ballen og banket den i mål via Craig Cathcart.

Enorm glede ble til bunnløs fortvilelse hos Blackpool, og denne gang maktet ikke hjemmelaget å svare.

I stedet fikk David Silva æren av å score sitt mål i Premier League, da han satte inn 3-1 i siste minutt av ordinær spilletid. Faktisk ble spanjolen matchvinner, siden Gary Taylor-Fletcher reduserte tre minutter på overtid.

Det hjalp imidlertid lite.

Dermed ebbet oppgjøret ut med en meget heldig seier for Manchester City. De tre poengene sørger samtidig for at City klatrer opp i ryggen til serieleder Chelsea.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.