RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Snakk om å dumme seg ut

(AP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Dette bildet er egentlig ikke til å tro.

MALAWI-ALGERIE 3-0:

Malawi har kun deltatt i Afrika-mesterskapet én gang tidligere. I 1984. For 26 år siden, altså. Da tok de ett poeng. Halve laget består også av spillere som til daglig spiller i sørafrikansk 2. divisjon. Det var av mange regnet som Afrika-mesterskapets svakeste lag.

Mandag tok laget et realt oppgjør med den spådommen.

Da knuste de nemlig VM-klare Algerie, rangert 73 plasser høyere opp på Fifa-rankingen. Derfor er egentlig ikke bildet over til å tro. Malawi skulle jo ikke kunne slå Algerie.

Målene ble scoret av Russel Mwafulirwa, som til daglig spiller i IFK Norrköping, Elvis Kafoteka, som til daglig spiller i zambiske Zesco United og Davi Banda, som spiller for Red Lions i Malawi.

- Malawi sjokkerte Algerie, skriver fifa.com.

Det er lett å å forstå. Sist Malawi vant en kamp med 3-0, var det mot Djibouti, et av lagene som ligger nederst på Fifa-rankingen. Nå klarte de det altså mot et lag som er rangert foran Norge på samme ranking.

Vi må helt tilbake til 2005 for å finne forrige gang Algerie røk med tre mål. Da tapte de 2-5 i en VM-kvalifiseringskamp mot Nigeria.

- Måtte vinne
Spørsmålet er hvordan Algerie reagerer etter stortapet. Stjernen Karim Ziani sa før kampen at laget måtte slå Malawi.

Nå klarte de ikke det. Dermed er de trolig nødt til å vinne sine to siste kamper i gruppespillet, mot Angola og Mali, hvis de skal avansere.

Ellers er det vel også grunn til å sette spørsmålstegn ved Algeries evne til å konkurrere i fotball-VM til sommeren. Akkurat nå ser det i alle fall ut som om England, USA og Slovenia bør kunne få lett motstad mot afrikanerne i gruppespillet i Sør-Afrika.

Fire gode kamper
Malawi fremstår derimot plutselig som et lag som kan overraske stort i mesterskapet. De er kun nummer 99 på Fifa-rankingen, men imponerte også før mesterskapet. Da spilte de uavgjort mot Ghana og Egypt, samtidig som de slo Mosambik.

Nå trenger de altså bare én seier til for å være sikre på avansement i gruppa.

PS. Angola og Mali spilte 4-4 i den første kampen i denne gruppa.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere