Snakket HamKam under streken

Bryne fikk god hjelp av Alta-spissen til å gå forbi HamKam i nedrykksstriden.

28.09.09 09:32

Bryne hadde muligheten til å klatre over nedrykksstreken i Adeccoligaen da de tok imot Alta søndag, og samtidig sende fjorårets eliteserielag Ham-Kam på 13. plassen som gir nedrykk til 2. divisjon.

Og det klarte Mons Ivar Mjeldes mannskap - mye takket være Alta-spissen Diomande Alassanes munnbruk.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Ti mot elleve
For på stillingen 1-0 til hjemmelaget, mens Alta presset på for utligning, pådro Alassane seg et gult kort han var lite fornøyd med. Det ga han beskjed om til dommer Bernt Bruheim, og belønningen ble et nytt gult kort og tidlig dusj.

Da ble situasjonen vanskeligere for Alta. Finmarkingene klarte immidlertid likevel å utligne ti minutter senere, etter en scoring av Yaw Amankwah.

Men kreftene for ti Alta-spillere strakk ikke til, og på tampen av kampen avgjorde Allan Borgvardt og Kai Ove Stokkeland kampen til Brynes fordel, med hver sin scoring.

Dermed gjorde laget fra Jæren et byks på tabellen, og klatret forbi både nevnte Ham-Kam, samt Løv-Ham og Tromsdalen.

Ny trepoenger for Hønefoss
Fra Nybergsund på sjetteplass til HamKam under streken skiller det likevel ikke mer enn fire fattige poeng, og HamKam kan ta steget vekk fra nedrykkssonen med seier over Kongsvinger på hjemmebane førstkommende tirsdag.

Hønefoss trygget tabelledelsen etter å ha kommet tilbake mot Notodden i Telemark.

Hjemmelaget hadde en heldig 2-1-ledelse ved pause, men to kjappe mål av David Hanssen og Leo Olsen sørget for at Hønefoss tok nok et skritt nærmere en sensasjonell plass i Tippeligaen neste sesong.

Også Sogndal kjemper om opprykksplass, ettersom to sene scoringer mot Tromsdalen gjorde at saftkokerne til slutt vant 4-3 i en svært underholdende kamp i nord.

Sjekk alle resultatene fra Adeccoligaen i faktaboksen på høyre side.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.