RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Lai Seng Sin/AP

Snappet Diouf foran nesa på Wenger

Sist oppdatert:
Alex Ferguson fikk dårlig tid da Arsenal snuste på Molde-spilleren.

Mame Biram Dioufs overgang fra Molde til Manchester United vekker interesse også i de engelske tabloidene.

Både The Sun og Daily Mail skriver om overgangen, og rapporterer at Sir Alex Ferguson fikk hastverk da Arsenal gjorde seg klare til å by på Molde-spissen.

Manageren er for tiden i Singapore sammen med Manchester Unnited-laget, og kjøpte spilleren usett - etter råd fra Ole Gunnar Solskjær.

Forsnakket seg
På en pressekonferanse i hovedstaden Kuala Lumpur avslørte Ferguson at United hadde kjøpt spissen, før han ble stoppet av styreformann David Gill.

Det var nemlig avtalt at Molde skulle slippe nyheten først, men manageren fortalte altså om nyervervelsen ved en forsnakkelse.

En time senere kom det en offisiell pressemelding fra Manchester United der de bekreftet overgangen.

- Vi hadde ikke intensjoner om å signere noen etter at Gabriel Obertan var klar sist uke. Vi følte vi hadde et fullpakket lag, men situasjonen akselererte til et punkt der andre klubber la inn bud, så vi måtte bestemme oss, sier Ferguson, som har fulgt Diouf de siste to årene.

En av klubbene var altså ifølge engelske medier Arsenal, og Ferguson måtte dermed ta en hastig beslutning for ikke å miste kjøpet til rivalene i London.

- Vi bestemte oss for å handle nå, og han er den siste personen vi vil signere denne sommeren, konstaterer United-manageren.

Alt om overgangen:
Diouf klar for United
Molde: Overrasket over United-millioner
Kjell Jonevret: - Ikke god nok nå
Nils Johan Semb: - Må utvikle repertoaret

- Temmelig sensasjonelt
James Alan Robson er journalist i lokalavisa Manchester Evening News, og mener at overgangssummen ikke vil ligge på mer enn 35 millioner kroner.

Robson mener også det er overraskende dersom det stemmer at Ferguson kjøpte Diouf uten å se spilleren i aksjon selv.

- Det er også temmelig sensasjonelt om Sir Alex ikke har sett Diouf spille. Jeg vil bli svært overrasket om det bare er videotaper som ligger til grunn for spontanhandelen. Men nå er jo Ole Gunnar Solskjær en person som nyter enorm tillit hos Sir Alex, så det er svært sannsynlig at Ole Gunnar har spilt en stor rolle i denne overgangen, sier journalisten til Dagbladet.

- Jeg tror Ferguson hadde planer om å vente til neste sommer med å kjøpe Diouf. Men når andre klubber kom på banen, ble frykten for å miste spilleren tunga på vektskålen - og Ferguson ga klarsignal til innkjøp, forklarer han.

Mame Biram Diouf drar til Manchester på mandag for en legesjekk, og skal også forhandle om sine personlige betingelser.

Deretter drar han tilbake til Molde, før han blir i Manchester permanent fra januar neste år.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere