RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Søndag kan «Tippeliga-laget» gå videre i VM

HISTORISK: Michael Barrantes mener Costa Rica allerede har skrevet seg inn i historiebøkene etter sin sterke innsats under fotball-VM.
HISTORISK: Michael Barrantes mener Costa Rica allerede har skrevet seg inn i historiebøkene etter sin sterke innsats under fotball-VM. Foto: Ronaldo Schemidt (Afp / NTB scanpix)
- Vi kom hit for å skrive fotballhistorie, sier Aalesund-spiller Michael Barrantes.

Aalesund-spiller Michael Barrantes (30) og hans Costa Rica har imponert stort i VM. Midtbanemannen mener de allerede har skrevet seg inn i fotballhistorien, som ønsket.

Costa Rica slo gigantene Italia og Uruguay, samt spilte uavgjort mot England, i gruppespillet. Det førte dem til åttedelsfinale. Der venter søndag Hellas, som også ble sett på som en kandidat til å sette seg på et tidlig fly hjem fra Brasil.

Barrantes, som har spilt i Aalesund siden 2011, mener Costa Rica ved å gå videre fra gruppespillet allerede har markert seg så mye som de ønsket før mesterskapet.

- Vi kom hit for å skrive fotballhistorie for landet vårt. Vi kom inn som underdogs. Nå vet alle hvem vi er. Hvem Costa Rica er, sier Barrantes.

Costa Rica er for andre gang i en åttedelsfinale i et VM. Forrige gang, og den første, var under sluttspillet i Italia i 1990. Der endte ferden mot Tsjekkoslovakia med 1-4.

- Vi vet ikke hvor langt vi kan gå, men vi er bestemt på å gå så langt som over hodet mulig. Laget forholder seg rolig, men vi er ikke for avslappet, sier 30-åringen.

Vinneren av oppgjøret mellom Hellas og Costa Rica skal ut mot vinneren av kampen mellom Nederland og Mexico, som også spilles søndag, i kvartfinalen. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere