RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Søndagens Premier League-rykter

Foto: AFP/Nettavisen-montasje
Sist oppdatert:
Kalles det «silly season» for en grunn, mon tro?

Hva er egentlig oddsen for at Fernando Torres forlater Liverpool denne sommeren? Antakeligvis svært høy, men det stopper ikke Chelsea. London-klubben vil i alle fall teste hvor dypt pengeproblemene i Merseyside egentlig stikker, ved å tilby Liverpool 50 millioner pund for den spanske spissjuvelen.

Men Torres sier at Liverpool skal utfordre Chelsea og Manchester United i kampen om ligagullet den kommende sesongen, på tross av ikke like god råd. Videre forteller Torres at han vil bli i klubben, og oppnå samme legendestatus som spillere som Kenny Dalglish og Robbie Fowler.

«Når Fernando Torres taler, tier man» (gammelt Liverpool-ordtak). Vel, ordtak eller ikke: Torres forteller Chelsea og Manchester United at de kan glemme å skaffe seg David Villa. Spanjolen tror nemlig at landsmannen i Valencia forflytter seg til enten Real Madrid eller Barcelona.

Nok Torres, men mer Liverpool: Xabi Alonso er ønsket av Chelsea, og Carlo Ancelotti er villig til å kjempe en knallhard kamp med Real Madrid - som også er interessert i Alonso - for å skaffe seg midtbanespilleren.

Og Javier Mascherano står høyt oppe på ønskelisten hos både Real Madrid og Barcelona, om du trodde noe annet.

Chelseas mislykkede forsøk på å hente i land en stor signering denne sommeren er hovedgrunnen til at klubben nå blander seg inn i kampen om å skaffe seg Carlos Tévez fra Manchester United.

Manchester United, ja. Med 80 millioner Ronaldo-pund i lommeboka er Sir Alex Ferguson villig til å bruke 25 millioner av dem på Lyon-spissen Karim Benzema.

Det høres utrolig ut, men så er det jo helt riktig også: Hull vil gi Michael Owen muligheten til å spille på et bedre nivå enn Championship med Newcastle, og vil tilby spissen en kontrakt som inkluderer både spille- og målbonus.

Sunderland-manager Steve Bruce ønsker Lomana Lua Lua tilbake til Premier League, etter spissens brudd med Qatar-laget Al-Arabi.

Aston Villa øyner muligheten til å skaffe seg Atletico Madrids Jurado, verdt 7 millioner pund. Samtidig ser det ut til at Real Madrids Royston Drenthe velger Fiorentina i stedet for nettopp Aston Villa.

Dessuten er Villa-sjef Martin O'Neill klar for å kjempe med Everton i kampen om Sheffield Uniteds Kyle Naughton.

Cristiano Ronaldo hevder at det ikke var pengene som lokket ham til Real Madrid, men «drømmen om å spille i den hvite drakta» og muligheten til å bli «en av de beste spillerne noensinne».

Men hei - ikke fortell at pengene ikke hadde noe å si. 175.000 pund i uka bør vel friste enhver, men lagkamerat Sergio Ramos insisterer uansett at det ikke er noen «hard feelings» fra Real Madrid-spillerne med tanke på Ronaldos lønn.

Mens vi snakker om lønn: Manchester United vil belønne lojaliteten til midtstopper Nemanja Vidic ved å legge til en million pund til årslønnen. Det betyr at midtstopperen vil tjene det samme som Michael Carrick og Dimitar Berbatov.

Og Mark Hughes og spillerne i Manchester City får dele en pott på 10 millioner pund, dersom laget klarer å kvalifisere seg til Champions League neste sesong.

Helt til slutt:

Tidligere omtalte Xabi Alonso er bekymret. Grunnen er selvfølgelig penger generelt, og valutakurser spesielt. Den britiske punden svekkes nemlig stadig i forhold til euroen, noe som gir søvnløse netter for spanjolen.

- Selvfølgelig tenker vi på det, uttaler Alonso.

- Vi er ikke dumme. Når du ser kontrakten din synker 30% i verdi, er det umulig å være fornøyd.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere