RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Søndagens Premier League-rykter

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
José Mourinho har siktet seg inn på sin nye jobb, men det kan være han må smøre seg med tålmodighet. Sjekk ryktene her!

Arsenals tittelhåp fikk seg en ørliten knekk da Kevin Phillips og Manuel Almunia samarbeidet om Birminghams utligning i sluttminuttene lørdag. Nå skal Arsenal-sjef Arsene Wenger allerede vite hvem han vil ha inn i stallen i løpet av sommeren. Sunday Mirror melder at Wenger må kjempe mot Manchester City for å signere Hamburgs Jerome Boateng, med prislapp på omtrent 100 millioner kroner. News of the World melder også at Arsenal får førsterett til å signere West Hams Carlton Cole, men om det skulle skjære seg har Wenger alltids japanske Takayuki Morimoto å sikte seg inn på. Nok av alternativer der, altså.

Tottenham og Stoke er interesserte i Getafes midtbanespiller Pedro Leon, og også her er Manchester City selvfølgelig våkent med, skal vi tro News of the World.

Tirsdag braker det løs i Mesterligaen på ny. Manchester United mot Bayern München er et klassisk oppgjør i den gjeveste klubbturneringen, og tirsdag er det altså Bayern som tar i mot Sir Alex Fergusons menn. Så spørs det om ikke en av Bayerns største profiler blir en del av Fergusons mannskap til neste år. For Sunday Express skriver nemlig at Ferguson har med seg et forslag om en overgang for Franck Ribery, verdt 400 millioner. Så spørs det hvor glad ambisiøse tyskere er for denne nyheten.

Chelsea og Tottenham skal ifølge Sunday Mirror kjempe om å få signert den 17-årige nigerianeren Sani Emmanuel.

Portsmouths framtid i Premier League er i grunn for lengst avgjort, men klubbens øvrige framtid derimot er langt fra klar. Den gjeldstyngede klubben som har slitt både sportslig og økonomisk denne sesongen skal ha sikret driften på kort sikt etter at de har mottatt bud på flere spillere. Blant disse er et bud på 45 millioner kroner fra CSKA Moskva på Nadir Belhadj og 50 millioner for Kevin-Prince Boateng fra Sevilla.

John Carew har vært lysende for Aston Villa den siste tiden. Men framtiden på Villa Park er ikke sikker, etter at kontraktsforhandlingene med klubben ikke har kommet noen vei. Sunday Mirror skriver at byrival Birmingham City kan tenke seg å signere nordmannen til sommeren, noe som i så fall vil heve flere øyenbryn blant den lokale befolkningen.

Sunderland skal være klar til å forsterke de også. 100 millioner kroner for Tottenhams David Bentley og Jamie O’Hara skal være målet, skal vi tro News of the World.

Samme avis melder for øvrig at Erik Solérs klubb New York Red Bulls mer eller mindre skal være klar til å signere Thierry Henry fra Barcelona til sommeren.

Manchester City skal ikke bare være på jakt etter det meste som finnes av spillere, de skal også være på managerjakt ifølge Daily Star. Inter-sjef José Mourinho skal være mannen de har siktet seg inn på, men portugiseren kommer til å takke nei. Mourinho venter nemlig på at Sir Alex Ferguson skal gi seg som sjef, slik at han kan ta over Citys erkerival om noen år.

Gianfranco Zolas tid på Upton Park kan være over. West Ham-manageren har ikke fått det til å svinge av laget i år. Men av potensielle erstattere har både Glenn Hoddle og Graeme Souness takket nei til å ta over, skriver News of the World. Daily Star skriver at også Kroatias landslagssjef, Slaven Bilic, har trukket seg unna muligheten til å erstatte Zola. Dermed er det i stedet Birminghams trollmann Alex McLeish som anses som den store favoritten til å ta over West Ham.

Liverpools deleier, amerikaneren Tom Hicks, anklages for å risikere klubbens fremtid ved å nekte å selge 40 % av klubben, fordi han selv ikke kommer til å tjene penger på det, skriver News of the World.

Burnleys innlånte spiss David Nugent, skal være klar til å gi opp 10 millioner kroner for å være sikker på at han slipper å spille for Portsmouth igjen, skriver Mail on Sunday.

Avram Grant ble hentet til Fratton Park som en mulig redningsmann, men Portsmouths manager har langt fra fått optimale arbeidsforhold. Men til tross for nedrykk, og en usikker framtid der alle spillerne i utgangspunktet er til salgs, har klubbens administrator, Andrew Andronikou, bedt Grant fortsette i sjefsstolen, skriver Observer.

Manchester Uniteds Darren Fletcher er kanskje en av de mest omdiskuterte spillerne i Premier League. For hvor god er egentlig skotten? Derom strides de lærde. Men at Sir Alex Ferguson anser Fletcher for å være en nøkkelspiller sier vel det meste, og midtbanespilleren skal nå være i forhandlinger om en kontrakt verdt 800.000 kroner i uken, skriver News of the World.

Også Gabriel Agbonlahor har utviklet seg bra de siste årene, og Aston Villa-spissen skal nå være klar til å forlenge kontrakten sin med Villa i to år og samtidig bli en av klubbens beste betalte spillere.

Onsdag er det duket for Arsenal mot Barcelona i Mesterligaen. Den rutinerte ringreven Arsene Wenger mot ferskisen Pep Guardiola. Forskjellen på de to er at Guardiola allerede har et Mesterligatrofé å vise til, mens Wenger fortsatt mangler det gjeveste trofeet. Kanskje er det derfor Arsenal gjerne ser at Guardiola er mannen som overtar etter Wenger om noen år? Det mener i alle fall Daily Star.

Wenger var for øvrig i mildt sagt dårlig humør da Kevin Phillips overlistet Manuel Almunia og stakk alvorlige kjepper i Arsenals tittelhjul. Franskmannen brukte et engelsk firebokstaversord da han møtte media etter oppgjøret mot Birmingham, men vi skriver ikke ordet her.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere