RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Søndagens Premier League-rykter

Foto: Ed Oudenaarden/EPA
Sist oppdatert:
Tottenham er på stjernejakt, mens Liverpool frykter stjerneflukt.

Søndagens ryktespalte er dominert av Liverpool og Tottenham. For de rødes del er det mye begredelig lesning, mens Spurs-fansen trolig kan håpe på stjernesigneringer.

Harry Redknapp ble så sent som lørdag linket til nettopp Liverpool av Sky Sports, men mye tyder på at ringreven har mer enn nok med å gjøre Spurs klare for Mesterliga-spill.

Sjefen på White Hart Lane håper å sikre seg den nederlandske spissen Klaas Jan Huntelaar fra AC Milan. Tottenham har også tidligere vist interesse for den storvokste spissen.

Få Nettavisens Premier League-rykter på sms og WAP: Send PLRYKTER til 2242 (1 melding daglig til kr 2,-).
Mobil: Få scoringsvarsel på ditt lag

Nederlenderen er imidlertid ikke den eneste som står på Tottenhams ønskeliste. Redknapp håper også å sikre seg Steven Pienaar fra Everton, og Gary Cahill fra Bolton. I forhold til sistnevnte er det ventet at Alan Hutton går motsatt vei.

Men det ender ikke der. Londonklubben skal også ha Hamburgs Eljero Elia i kikkerten. Nederlenderen skal være verdsatt til rundt 120 millioner kroner. Udinese-spilleren Jonathan Mensah er også et navn som blir nevnt i forbindelse med Tottenham søndag. Aston Villa skal også være interessert.

Om det skal bli kjøpefest på White Hart Lane, så må noen trolig også ut. Jermaine Jenas kan være mannen som må forlate skuta, og Stoke skal være interesserte i å legge rundt 70 millioner kroner på bordet for midtbanespilleren. Erstatteren kan bli Scott Parker. Redknapp skal være villig til å la Jamie O'Hara gå til West Ham i bytte mot den tidligere Charlton-spilleren.

Det var Tottenham. Over til Liverpool.

Javier Mascherano har i lengre tid blitt linket bort fra Anfield, og mye tyder på at Inter nå vil gjøre et framstøt mot den defensive midtbanekrigeren. Tidligere Liverpool-manager, Rafael Benítez, er favoritt til å ta over den ledige managerjobben hos italienerne, og Mascherano skal ha et sterkt ønske om å fortsette karrieren under spanjolens ledelse.

En annen som har blitt nevnt i forbindelse med andre klubber er Steven Gerrard. Real Madrid skal ha Liverpool-kapteinen høyt på ønskelisten, men de siste rapportene sier at Gerrard kommer til å takke nei til en overgang, for å bli på Merseyside.

Om ikke Harry Redknapp blir ny Liverpool-sjef, så er det Roy Hodgson som vil få tilbudet. Den tidligere Inter-treneren har gjort sine saker bra i Fulham og de røde ønsker derfor å innlede samtaler med Craven Cottage-klubben om treneren.

Vi forflytter oss noen meter bort til Goodison Park, hvor gode nyheter venter for alle Everton-fans. Mikel Arteta skal angivelig være i ferd med å takke nei til både Arsenal og Manchester United, og i stedet forlenge avtalen med de blå.

I Manchester United snakkes det fortsatt om framtiden til Dimitar Berbatov. Juventus og AC Milan skal begge være villig til å punge ut rundt 180 millioner for å sikre bulgareren.

Arsenal-manager Arsène Wenger burde ha en keeper høyt på ønskelisten sin før neste sesong, og kanskje kan Fulhams stabile Mark Schwarzer bli en rimelig løsning. Australieren skal være tilgjengelig for rundt 30 millioner blanke kronestykker.

Arsenal er også ute etter CSKA Moskvas Milos Krasic. Serberen blir imidlertid en smule dyrere, og londonklubben må nok ut med minst 150 millioner for å sikre spillerens tjenester.

I England hevdes det at Joe Cole allerede har signert for en ny klubb som Bosman-spiller, men enn så lenge er det ukjent hvem. The Sunday Mirror hevder å vite at klubben er Arsenal.

Chelsea på sin side, som trolig altså mister Cole til en rival, ønsker å kompensere ved å hente den storvokste Newcastle-spissen Andy Carroll.

Avram Grant er ny sjef i West Ham, og israeleren ønsker å forsterke. Ny mann inn i klubben kan bli Evertons Aiyegbeni Yakubu. West Ham skal være villig til å betale rundt 40 millioner for den tidligere Middlesbrough-spissen, men Everton ønsker seg nærmere 60 millioner kroner.

Manchester City er heller ikke glemt. De lyseblå har ligget langflate etter James Milner en stund, og nå er pengeklubben villig til å tilby Aston Villa et siste bud på rundt 250 millioner.

Til slutt må det jo også nevnes at Sunderland håper å hente Aston Villas Luke Young. Klubben er tynt bekledt på høyrebackplass, og håper veteranen er den perfekte løsningen.

Kilder: News of the World, Caughtoffside, Sunday Mirror, The Mail on Sunday, BBC.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere