RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: ANDREW YATES (Afp)

Søndagens Premier League-rykter

Sist oppdatert:
Roy Hodgson håper å bytte til seg noen ekstra julegaver i januar.

Hva passer vel bedre som en liten oppvarming til en av engelsk fotballs aller største festdager, enn en titt på de ferskeste ryktene fra balløya. Det nærmer seg tross alt et nytt år, og det er synonymt med åpent overgangsvindu og stort sett velvillige klubbeiere.

Vi starter i Liverpool, og med tanke på hvordan sesongen har utartet seg for de røde og deres nye manager, Roy Hodgson, så er det kanskje ikke så rart at de dominerer ryktene både på spiller- og managerfronten. Nå skal franskmannen og den tidligere Chelsea-spilleren, Didier Deschamps, være favoritt til å erstatte hardt kritiserte Roy Hodgson i sjefsstolen på Anfield.

Samtidig forsøker Hodgson å legge planen for hvilke spillere Liverpool skal hente i januar. Det vil være en test på hvorvidt de nye eierne mener alvor med sin satsing på den tradisjonsrike klubben. Utrechts spiss Ricky van Wolfswinkel har scoret elleve mål på 17 kamper i Æresdivisjon, og Liverpool skal ha tilbudt 85 millioner kroner for angriperen.

I tillegg meldes det at Liverpool ikke bare skal bruke penger i overgangsvinduet. Som en strategi satser de også på å kvitte seg med spillere, for å sikre seg nye. Inters Davide Santon regnes som et av Italias største talenter, og Hodgson skal være villig til å sende Ryan Babel og Dirk Kuyt til den italienske storklubben for å sikre seg den unge høyrebacken Santon. En annen bytteavtale som skal være aktuell er å sende Ryan Babel og midtstopper Daniel Agger til Wolfsburg. I retur? Den bosniske storscoreren Edin Dzeko.

Dzeko får de røde imidlertid konkurranse om å sikre seg. Manchester City har nemlig også vist interesse for spissen, og skal være villige til å legge de 340 millioner kronenene som må til for at Wolfsburg må slippe ham, i henhold til en klausul i Dzekos kontrakt.

Og mens Roy Hodgson jobber med å få flere gode spillere til Anfield, er Tottenham-sjef Harry Redknapp ganske så fornøyd med spillerne sine. Londonlaget har gjort det skarpt i Mesterligaen, og kan melde seg på i tittelkampen i Premier League. Men Redknapp sier nå at det må være en «helt spesiell» spiller som må bli tilgjengelig for at Spurs skal slå til.

Manchester City derimot er ute etter det aller meste med et navn i fotballverdenen. Prislappen på Portos Hulk skal imidlertid ha skremt til og med pengebadende sjeiker på the Eastlands, og dermed skal de ha snudd oppmerksomheten mot Benficas paraguyanske spiss Oscar Cardozo.

Samtidig er Roberto Mancini interessert i å hente den franske landslagsspilleren Alou Diarra fra Bordeaux. Den defensive midtbanespilleren har 29 landskamper for Frankrike.

Blackburn Rovers nye eiere sparket Sam Allardyce da de fant ut at det handlet ikke bare om å vinne, men hvordan man vant. Nå skal den nye manageren, Steve Kean, være interessert i å hente David Beckham på lån fra Los Angeles Galaxy fra og med januar. Så spørs det om Beckham finner en tilværelse på Ewood Park interessant, etter å ha spilt for Manchester United, Real Madrid og AC Milan i Europa. Sir Alex Ferguson har i alle fall utelukket et comeback for Beckham i den røde drakta, mens Arsene Wenger gjør akkurat det samme. Begge peker på Beckhams alder, 35 år, som årsak til det.

Men om United-sjef Ferguson ikke tenker å hente Beckham, er han langt mer interessert i Real Madrids Lassana Diarra. Midtbanespilleren har en fortid i Portsmouth, Chelsea og Arsenal. Sir Alex skal også ha vist interesse for den belgiske vingen Eden Hazard. 20-åringen, som spiller i franske Lille, skal koste rundt 200 millioner kroner.

Newcastle skal ønske å hente Manchester Citys Shaun Wright-Phillips på lån i januar.

Steve McLaren var ikke noen direkte suksess som engelsk landslagssjef, men som sjef i nederlandske Twente nøt han stor suksess. Før denne sesongen ble han ny manager i Wolfsburg, men den tyske klubben har slitt tungt. Nå skal han ha fått beskjed om at han neppe er sjef der utover denne sesongen.

Stephen Irelands karriere har vært preget av noen oppturer, men langt flere nedturer. Nå skal den irske midtbanespilleren som kom fra Manchester City til Aston Villa før årets sesong være ute i kulden på Villa Park. Stoke City kan være neste stoppested, da Tony Pulis skal være villig til å gi 50 millioner kroner for midtbanespilleren.

Og mens alle andre ser ut til å være ivrige på overgangsmarkedet, må Chelsea-sjef Carlo Ancelotti forholde seg rolig. Italieneren vil nemlig ikke få tillatelse til å styrke stallen i januarvinduet.

Få Nettavisens Premier League-rykter på sms: Send PLRYKTER til 2242 (Tjenesten koster 2,- kroner pr. melding)

Sam Allardyce går mest sannsynlig ikke arbeidsledig lenge, etter å ha fått sparken som manager for Blackburn. Tidligere har han blitt lansert som en aktuell etterfølger til Fabio Capello som engelsk landslagssjef, men nå vil Qatar ha Big Sam på laget slik at han kan drive spillerutvikling med tanke på verdensmesterskapet som skal arrangeres i Qatar.

Til slutt tar vi med en gladmelding til Sir Alex Ferguson og sikkert en god del andre: Evertons materialforvalter har forbudt spillerne å bruke halsvarmere i kamp.

Kilder: Sky Sports, Talksport.co.uk, Sunday Telegraph, Daily Mail, IM Scouting.com, The Sun, caughtoffside.com, Mirror, Sunday Times

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere