RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Søndagens Premier League-rykter

Foto: Phil Noble (Reuters)
Sist oppdatert:
Advarsel til alle Liverpool-fans: Skygg unna ryktebørsen i dag!

Lørdag var vi snille med Liverpool-fansen, og meldte blant annet om at en spiller som Alvaro Negredo var på vei inn portene på Anfield - der han kunne risikere å møte Ryan Babel i døren, motsatt vei.

Vel, vi tillater oss å være hakket slemmere i dag.

Real Madrid ønsker nemlig å utnytte kaoset som hersker på Merseyside, og planlegger å hente Steven Gerrard for 20 millioner pund førstkommende sommer. Ifølge alltid like pålitelige Daily Mirror skal kilder i den spanske klubben mene at 30-åringen er i ferd med å miste tålmodigheten overfor problemene i Liverpool, og i så fall venter altså José Mourinho med åpne armer for å ta imot Gerrard på Santiago Bernabeu.

Som om ikke det var nok: Juventus har planer om å hente Fernando Torres til Italia, selv om manager Luigi Delneri innrømmer at det kan bli vanskelig å overtale Liverpool til å selge spissjuvelen. Liverpool-fansens trøst, dersom handelen skulle bli noe av? Italienerne er forberedt på å punge ut med 45 millioner pund for spanjolen. Og man kan hente mye kvalitet for 45 millioner pund.

Her kan du se bekreftede overganger så langt i Premier League

Men rødtrøyene selv vil også handle. Denne gangen kan vi melde, via Sunday Mirror, om at det er den belgiske spissen Romelu Lukaku som vurderes, med en prislapp på 20 millioner pund.

Ifølge caughtoffside.com, derimot, står det andre navn på Kenny Dalglishs januarønskeliste. Sammen med sportsdirektør Damien Comolli har manageren listet opp navn som Fabio Coentrao (Benfica), Ryan Shawcross (Stoke) og Ricky Van Wolfswinkel (Utrecht) som mulige nyervervelser på Anfield.

Ok, vi beveger oss bort fra Liverpool, og forflytter oss heller noen kilometere lenger øst. Manchester City kan også risikere å miste verdifulle spillere i løpet av tiden som kommer, melder flere kilder.

Først er det Micah Richards som forlanger en prat med manager Roberto Mancini, og Chelsea står klare med 20 millioner pund for å overta forsvarsspilleren. Samtidig lukter det italiensk Serie A for andre City-spillere i sommer, ettersom Inter er lystne på å få fatt i Carlos Tévez, mens rivalene AC Milan ønsker seg Mario Balotelli. Sannsynligheten er dessuten stor for at Shay Given forsvinner i løpet av januar, da keeperen har fått beskjed om at han kan stikke av gårde denne måneden.

Få Nettavisens Premier League-rykter på sms: Send PLRYKTER til 2242
(Tjenesten koster 2,- kroner pr. melding)

I en annen kant av byen meldes det om spillere på vei inn: Japanske Shinji Kagawa (Dortmund), uruguayanske Edinson Cavani (Napoli), stortalentet Jordan Henderson (Sunderland) og spanske José Enrique (Newcastle) er alle spillere som Manchester United-manager Alex Ferguson vil hente til Old Trafford. De røde djevlene vil dessuten oppfylle Rene Adlers drøm ved å hente keeperen fra Bayer Leverkusen for 15 millioner pund.

Neste klubb på lista er Arsenal, der manager Arsène Wenger avkrefter spanske rykter om at klubben er enig med Barcelona om et salg av Cesc Fabregas. Barcelona har satt et tak på 34 millioner pund for hvor mye penger de er villige til å bruke på Arsenal-kapteinen, mens Fabregas selv ifølge News of the World lover å bli i London helt til han har vunnet trofeer med klubben.

Manuel Almunia har virkelig fått kjenne smaken av reservebenken den siste tiden, og nå skal tyrkiske Galatasaray være interessert i å hente Arsenals spanske keeper.

David Beckham er på vei til Tottenham, og London-klubben ønsker å beholde ham på permanent basis når veteranens kontrakt med LA Galaxy går ut i november.

Her kan du se bekreftede overganger så langt i Premier League

Det har vært fryktelig lite Chelsea i dagens ryktebørs, og dermed er det på sin plass å inkludere en liten notis mot slutten: Klubben vil utfordre Tottenham i kampen om å sikre seg Evertons Steven Pienaar. Om sørafrikaneren er svaret på Chelseas trøbbel, er imidlertid et spørsmål vi lar være usvart...

Helt til slutt melder vi om to duoer som kan forsvinne fra kriserammede Aston Villa: Blackburn snuser nemlig på forsvarsspillerne Stephen Warnock og James Collins, mens Manchester United ønsker seg Ciaran Clark og Ashley Young for den nette sum av 30 millioner pund.

Dermed runder vi av for denne gang, og konstaterer at det eneste som er sikkert er at januar blir en spennende måned på alle mulige måter. Fortsettelse følger!

Kilder: BBC , Sunday Mirror, caughtoffside.com, News of the World, Sunday Express, Sunday People, Mail on Sunday, Sunday Times.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere