RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Phil Noble (Reuters)

Søndagens Premier League-rykter

Sist oppdatert:
Liverpool er i ferd med å bli ribbet for stjerner, mens United kan sikre seg «den nye Messi».

Juleferien er over, skiskoene slitte (eventuelt umotiverte), snø i ferd med å bli til brun, klissvåt slafs og overgangsvinduet i Premier League stengt. Selv om det ikke er lov å være norsk og si følgende, er det en velkjent hemmelighet som gnager i oss alle: alt som sjarmerer oss ved vinteren har smeltet vekk, og vi er møkklei. Dermed gleder vi oss til sommeren, dens klisjeer og varmen som tvinger vinduet opp igjen. Overgangsvinduet.

La oss drømme oss bort i søndagens rykter.

Manchester City vil legge inn et bud på nesten 400 millioner kroner på Barcelonas Dani Alves. Premier League-klubben skal allerede ha vært i samtaler med den spanske klubben om en overgang for høyrebacken.

Carlos Tévez, Citys stjernespiss, som lørdag scoret hat trick mot West Bromwich, jaktes av Inter. Den italienske Serie A-klubben vil kjøpe 27-åringen for 240 millioner kroner når sommerens overgangsvindu åpner. Tévez er som kjent ikke fremmed for å forlate City, men klubben vil kjempe for å beholde argentineren.

Les saken: Tévez inviterte til bursdagsfest

Roberto Mancini er ikke den eneste Premier League-manageren som står i fare for å miste sin viktigste spiller. Real Madrid vil legge inn et bud på Liverpools Steven Gerrard. Pengesummen skal lyde på over 225 millioner kroner, og kan komme til å etterlate Kenny Dalglish nesten ribbet for stjernekaliber.

Stoke City har for øvrig ikke gitt opp kampen om Liverpools Sotirios Kyrgiakos, og vil legge inn et nytt bud på forsvareren til sommeren.

Fernando Torres har allerede forlatt Anfield til fordel for Stamford Bridge og Chelsea, og forteller i et intervju med Sunday Telegraph at han ønsket seg bort fra Merseyside som følge av brutte løfter.

Chelsea har ikke gitt opp kampen om Newcastle-midtbanen Cheik Tiote, som de håpet å sikre seg før januarvinduet stengte. Carlo Ancelotti vil prøve seg igjen når sommerens vindu åpner.

Samtidig ønsker klubben å sikre seg den franske vingen Franck Ribery, som spiller for Bayern München. Gjengen på Stamford Bridge må imidlertid belage seg på tøff kamp fra Real Madrid.

Også Manchester United er på utkikk i den tyske Bundesligaen. Når Edwin van der Sar legger opp etter sesongen, er Alex Ferguson avhengig av en ny førstekeeper. Øverst på ønskelista står Schalkes Manuel Neuer, som står i mål for det tyske landslaget. Keeperen, med en prislapp på 200 millioner kroner, jaktes også av Bayern München.

Djevlene på Old Trafford vil også sikre seg det argentinske stortalentet Juan Manuel Iturbe. Unggutten, som sies å være den nye Lionel Messi, har en avtale med portugisiske Porto fra han fyller 18 år, men det hevdes at oppholdet vil bli kortvarig, og at han tidlig vil bli plukket opp av en storklubb.

Få Nettavisens Premier League-rykter på sms: Send PLRYKTER til 2242 (Tjenesten koster 2,- kroner pr. melding)

Arsenal, som spilte 4-4 mot Newcastle etter å ha ledet 4-0 lørdag, er med rette på jakt etter å forbedre midtforsvaret. Arsène Wenger skal være interessert i å signere Real Madrids Pepe.

Les saken: Historisk kveld på St. James' Park

Samtidig planlegger den franske manageren sin egen avgang. Wenger har avslørt at han ønsker Dragan Stojkovic som sin etterfølger på Emirates Stadium. Stojkovic spilte under Arsenal-treneren i japanske Nagoya Grampus Eight. «Vi har de samme ideene og streber begge etter perfekt fotball» har Wenger sagt.

Newcastle, som nylig solgte Andy Carroll til Liverpool, er på jakt etter en spiller som kan erstatte spissen. For tiden holdes Ajax-spilleren Mounir El Hamdaoui et godt øye med.

Eller kanskje kunne Tottenhams Roman Pavlychenko være et alternativ? Spurs-spissen har i alle fall advart Harry Redknapp om at han vil forlate klubben hvis han ikke får mer spilletid.

Og til sist et oppløftende rykte til umotiverte lesere som er i ferd med å innse at badestranden ikke er mange månedene unna og julevommen snart må trenes bort: West Hams Benni McCarthy har fått en bot på over millionen for ikke å være bra nok trent. Spissen sliter med overvekt og møter ikke klubbens krav på treningsfeltet.

Kilder: Sunday Mirror, The People, imscouting.com, Mail on Sunday, caughtoffside.com, News of the World, Sunday Telegraph.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere