RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Andreas Hillergren (TT / NTB scanpix)

Snipp, snapp, snute for Åge Hareide

Sist oppdatert:
Champions League-eventyret er ute for nordmannens Malmö.

MALMÖ - JUVENTUS 0-2:


Fernando Llorente og Carlos Tevez scoret hvert sitt mål. Det fjerde tapet på fem mesterligakamper gjør at Hareides menn må vinne borte mot Olympiakos om to uker for å kunne ta seg til europaligaens cupspill.

- Første omgang var bra. Vi hadde god kontroll på Juventus og skapte noen gode sjanser. Samtidig må vi være helt feilfrie for å hevde oss på dette nivået, sa Åge Hareide til Viasat etter kampen.

Han var ikke like fornøyd med det laget hans foretok seg etter pause, og var i tillegg opprørt over 2-0-målet til gjestene fra Torino.

- Det andre målet er en skandale, egentlig. Det skal være frispark til oss i forkant. I UEFA snakker de om respekt for spillet, men da må de se på dommerne som dømmer disse kampene, sa Hareide.

Trøbbel for Omar
Omar Elabdellaoui og hans Olympiakos fikk en tung kveld i Madrid, der Atlético trygget plassen i cupspillet med 4-0-seier. Mario Mandzukic, som den norske landslagsbacken kan møte igjen i neste EM-kvalifiseringskamp mot Kroatia i mars, scoret tre ganger.

- Vi hadde ikke vår beste kveld, og Atlético er et sterkt lag. Det jeg likte minst var at vi ikke var med som i våre tidligere kamper, sa Olympiakos-trener Michel etter lagets første kamp på 17 dager.

Atlético topper tabellen i gruppe A med 12 poeng, tre foran Juventus, seks foran Olympiakos og ni foran Malmö.

Det betyr at Juventus ikke er helt sikker på å gå videre i mesterligaen. Taper laget for Atlético Madrid hjemme i Torino, og Olympiakos tar alle poengene mot Malmö i Piraeus, er det grekerne som går videre.

Snytt
Malmö var helt på høyde med Juventus i første omgang på en dårlig gressmatte. Laget ble trolig snytt for straffe da Markus Halsti ble hindret ulovlig av Arturo Vidal. Rett før pause misbrukte Emil Forsberg to gode muligheter.

Robin Olsen i Malmö-målet var igjen meget god, og han måtte virkelig vise klasse da Juventus skrudde opp tempoet fra avspark i 2. omgang. Han avverget en kjempesjanse for Carlos Tevez, men i det 49. minutt var det intet å gjøre.

Fernando Llorente ble spilt fram av Claudio Marchisio, rundet målvakten og slo ballen iskaldt i tomt mål fra spiss vinkel.

Juventus fortsatte å produsere sjanser. Mot slutten nøyde laget seg med å kontrollere kampen, og helt på tampen gjorde Tevez 2-0 etter at dommeren overså et frispark for vertene. Erik Johansson ble deretter utvist.

Overkjøring
I Madrid tok forrige sesongs tapende finalist Atlético en tidlig ledelse ved Raul Garcia, og så var det Mandzukic som overtok showet. Han doblet ledelsen før pause og økte den to ganger med tre minutters mellomrom i annen omgang.

Med 4-0-seieren er plassen i cupspillet sikret, selv om Juventus kan sikre gruppeseieren med seier i siste runde.

Elabdellaoui spilte hele kampen for et Olympiakos-lag som vil være revansjelystent når Hareides lag kommer på besøk i siste runde. (©NTB)

Se høydepunkter fra kampen her:Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere