*Nettavisen* Sport.

Snuoperasjon av Liverpool

Foto: Reuters/Scanpix

Fernando Torres avgjorde på overtid.

07.02.09 22:33

PORTSMOUTH – LIVERPOOL 2-3:

Det som ofte kjennetegner et mesterlag er at de klarer å vinne på dårlige dager. Manchester United har gjort det utallige ganger, og lørdag gjorde også Liverpool det.

I oppgjøret mot Portsmouth på Fratton Park så det lenge mørkt ut for rødtrøyene, men da håpet så ut til å svinne, så dukket innbytter Fernando Torres opp, og headet Liverpool rett til himmels.

Spanjolen sikret dermed tre uhyre viktige poeng for gutta fra Beatles-byen. De har nemlig slitt etter nyttår, men takket være Torres står de nå med to strake triumfer, og er på ny lederlaget i Premier League, ett poeng foran erkerivalen Manchester United.

De regjerende mesterne har imidlertid to kamper mindre spilt.

Uvant Liverpool-lag
Det var et reservepreget Liverpool som kom på banen til første omgang på Fratton Park. Steven Gerrard var ute med skade, mens Fernando Torres hadde blitt benket.

Inn på topp hadde unggutten David Ngog kommet, mens backene Alvaro Arbeloa og Fabio Aurelio var flyttet opp på midtbanen sammen med Javier Mascherano.

Men til tross for de mange utskiftningene var det likevel gjestene som styrte kampen de første 45 minuttene. De sto også for de største farlighetene i en litt tam omgang.

Yossi Benayoun fikk kampens første mulighet etter 9 minutters spill. Israeleren ble spilt fri på høyrekanten, men avslutningen strøk stolpen og gikk like utenfor målet.

Også Javier Mascherano prøvde seg. I det 26. minutt tok midtbanesliteren med seg ballen og fyrte av fra skrå vinkel. Avslutningen fra den lille argentineren var god, men David James i Pompey-buret var våken, og fikk slått ballen ut til corner.

Da lagene gikk til pause sto det fortsatt 0-0.

Dobbel kladdusj
Etter hvilen våknet kampen for alvor til live. Og etter 62 minutter sørget David Nugent for at de tilreisende supporterne trolig satte forfriskningene i vrangstrupen.

Spissen ble spilt flott igjennom av Peter Crouch, og alene med Pepe Reina i Liverpool-buret gjorde han ingen feil. En real kalddusj for Liverpool, som nå var i trøbbel.

Den tidligere Liverpool-spissen Crouch, skulle imidlertid bidra i begge ender av banen. Få minutter etter scoringen, forærte han nemlig gjestene en unødvendig mulighet.

Den lange mannen vartet opp med et elendig tilbakespill, og i duell med Dirk Kuyt tok David James ballen med hendene. Dommeren dømte tilbakespill, og frispark.

Liverpool stilte seg opp inne i feltet, ballen ble trillet til Fabio Aurelio, og brassen banket ballen nådeløst forbi muren, og inn ved stolpen. Lagene var like langt igjen.

Men Portsmouth ga ikke opp. 13 minutter før full tid raget Herman Hreidarsson høyest på et frispark, og islendingen headet Portsmouth i ny ledelse. Nok en kalddusj.

Torres på overtid
Det så mørkt ut for rødtrøyene, men så entret Fernando Torres banen. Spanjolen scoret to mot Chelsea sist helg, og også denne gangen skulle han bli sentral.

Fem minutter før slutt fant spanieren Dirk Kuyt inne i feltet, etter at Sol Campbell først hadde bommet stygt på ballen. Nederlenderen tok godt vare på pasningen.

Først dro han av en mann, før han banket ballen forbi David James og opp i nettaket. En flott scoring, men forsvarsrotet i forkant må nok ta mye av skylden for utligningen.

Og så på overtid var snuoperasjonen et faktum.

Gjestene kombinerte fint på venstrekanten, og Benayoun slo inn foran mål. Der ventet Fernando Torres, som på sedvanlig vis stanget inn vinnermålet.

Rødtrøyene står nå med 54 poeng etter 25 kamper, og troner øverst på tabellen. Portsmouth på sin side, er i fritt fall og ligger som nummer 16 med 24 poeng.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag