Søderlund-show for RBK

MATCHVINNER: Alexander Søderlund fikset seier for Rosenborg.

MATCHVINNER: Alexander Søderlund fikset seier for Rosenborg. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

Spissen sikret trønderne et godt utgangspunkt i Europa.

02.07.15 23:27

VIKINGUR - ROSENBORG 0-2:

Rosenborg er det norske laget som har flest meritter å vise til i europacupspill av norske klubblag, men det begynner å bli en stund siden trønderne sist begeistret med sitt spill ute på kontinentet.

Denne sesongen har imidlertid trønderne vært i suveren form hjemme i Norge, noe som lover godt foran kvalifiseringen til Europa League.

Torsdag kveld møtte RBK første hinder på veien, nemlig Vikingur fra Færøyene. Det endte med en knapp seier til det norske laget.

- Blir så slitne
Alexander Søderlund ble matchvinner mot slutten av kampen.

Søderlund fikk ballen av Jonas Svensson på rundt 25 meter, tok den med seg, og klinket den i kassa på vidunderlig vis i det 81. minutt.

På overtid satte samme mann inn 2-0. Spissen fintet bort en Vikingur-spiller før han satte kula i nettet med en gammeldags tupp.

- De blir så slitne, og da jeg kom inn hadde jeg mye rom mellom midtbanen og forsvaret. Da var det å få tak i ballen. Heldigvis klarte jeg det, sa Søderlund til RBKs hjemmeside.

- Vi kom herfra med 2-0, og det er et bra borteresultat. Så får vi heller knuse dem på Lerkendal.

Godt utgangspunkt
Rosenborg var også det førende laget i første omgang, men slet likevel med å få has på miniputtene fra Færøyene. Riku Riski hadde RBKs to største sjanser i en omgang der også vertene kunne scoret.

Også etter hvilen hadde begge lag gode sjanser, men RBK tok mer og mer over mot slutten og fikk til slutt uttelling ved Søderlund.

Det betyr et ganske greit utgangspunkt før lagene møtes på Lerkendal om én uke. RBK møter enten Cork City eller Reykjavik i neste runde.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.