RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sogndal er klare for Tippeligaen

Foto: Gorm Kallestad/Scanpix
Sist oppdatert:
Harald Aabrekks menn vant toppkampen mot FFK.

SOGNDAL - FREDRIKSTAD 2-0:

Med seier over FFK ville Sogndal være klare for eliteserien. Sist gang gutta fra saftbygda var oppe i det gode selskap var i 2004.

Laget har toppet 1. divisjon stort sett hele denne sesongen, og før onsdagens kamp hadde de et forsprang på sju poeng ned til nummer to på tabellen, nettopp motstanderen fra plankebyen.

Det skulle likevel drøye før det ble hjemmejubel.

I løpet av første omgang var det faktisk Fredrikstad som var nærmest da Amin Askar traff stolpen etter 25 minutter.

Da dommeren blåste av for pause sto det likevel målløst, og da kamplederen satte i gang den andre omgangen våknet hjemmelaget til liv. I det 59. minutt klinket Per Egil Flo til fra rundt 20 meters hold, og det knallharde skuddet suste inn i mål.

Snaue ti minutter senere sørget Tommy Øren for å spikre kista da han dro seg fri og plasserte ballen forbi FFK-keeper Jon Masalin. Gjestene klarte aldri å svare Sogndal etter dette.

Dermed er laget klare for Tippeligaen neste sesong.

Når to serierunder gjenstår for Sogndal har laget et forsprang på ti poeng ned til FFK, og selv om Østfold-klubben har én kamp mindre spilt så har de likevel ikke muligheten til å hente nok poeng for å gå helt til topps i 1. divisjon denne sesongen.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere