*Nettavisen* Sport.

Sogndal-spiller anmeldt for voldtekt i Sverige

Klubben bekrefter.

09.11.15 12:21

Svensk politi bekrefter overfor TV 2 at en fotballspiller på et norsk lag er anmeldt for voldtekt i Stockholm, Sverige.

Jonny Jansson, stasjonsbefal ved Normalmspolisen i den svenske hovedstaden, bekrefter dette overfor kanalen og sier det er satt i gang en forundersøkelse. Utover det ønsker han ikke å kommentere saken ytterligere.

Overfor Sogn Avis bekrefter sportsdirektør Egil Mundal at det er snakk om en spiller fra Sogndal Fotball.

- Jeg kan stadfeste at dette gjelder Sogndal. Framfor alt er dette en veldig trist sak. Det er en politisak, og vi vil bistå dem i dette arbeidet. Utover det har vi ikke ønske om å kommentere saken ytterligere, og ber om respekt for det, seier Mundal til Sogn Avis.

Sogndal opplyser til TV 2 at de vil bidra til eterforskningen i saken.

Både Aftonbladet og Expressen har omtalt saken.

Ifølge avisene er det en 23 år gammel kvinne som har anmeldt spilleren. To kvinner skal ha fått kontakt med spillere fra laget via nettappen Tinder, og det er i forbindelse med dette hendelsen skal ha skjedd.

Kvinnene skal ha festet sammen med spillerne på et utested og senere blitt med på nachspiel på et hotell i byen.

Ifølge anmeldelsen var det der voldtekten skjedde. Kvinnen skal ha kommet seg unna, og ringte senere politiet. Kvinnen har også blitt undersøkt på sykehus.

- Jeg hadde frivillig sex med den ene spilleren, men var veldig trøtt, så jeg sovnet. Jeg våknet av at en annen mann lå oppå meg og hadde samleie, sier 23-åringen til Aftonbladet.

I avhør med politiet skal kvinnen ha fortalt at mannen unnskyldte seg med at døren sto åpen og at «de andre spillerne hadde sagt at hun var lett».

Det norske laget reiste fra Stockholm søndag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.