*Nettavisen* Sport.

Solbakken: - City dreper fotballen

Foto: Gorm Kallestad/Scanpix

Ståle Solbakken er ikke imponert over Manchester Citys transferpolitikk.

17.02.09 11:12

100 millioner her, og 200 millioner der. Hele verdenseliten på innkjøpslisten, og ukelønninger på fantasinivå. Dette har blitt en realitet i Manchester City, etter at klubben sist sommer fikk nye eiere.

Torsdag reiser de engelske rikingene til Danmark for å møte Ståle Solbakken og hans FC København i Uefa-cupen. Den norske treneren er imidlertid svært skeptisk til måten City drives på. Først og fremst er han kritisk til klubbens overgangspolitikk.

- Det er jo alltid snakk om voldsomme beløp når det gjelder City. Jeg tror dessverre slike voldsomme summer kan gjøre at fotballen dør ut på sikt. Det blir rett og slett skapt for stor avstand mellom virkeligheten, spillerne og klubben, forteller den norske treneren til danske Ekstra Bladet.

Den tidligere Lillestrøm-spilleren peker på at selv ikke en nesten ubegrenset mengde oljemillioner har vært nok til å lokke de største stjernene til City of Manchester Stadium.

- Det største problemet for City, er at de ikke har tradisjoner for slike kjøp. De har for eksempel hentet Wayne Bridge, og han er bare marginalt bedre en han som spilte venstreback før ham. Dette viser hvor vanskelig det er å kjøpe de aller beste. Til tross for at man har nesten ubegrenset med penger, sier Solbakken.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.