Solbakken: - Det finnes ingen unnskyldninger

Ståle Solbakken kan få det tøft med å lede FC København til seriegull i år. Men nordmannen er trygg på at han er i ferd med å bygge et nytt storlag i den danske hovedstaden.

Ståle Solbakken kan få det tøft med å lede FC København til seriegull i år. Men nordmannen er trygg på at han er i ferd med å bygge et nytt storlag i den danske hovedstaden. Foto: Jens Nørgaard Larsen (NTB scanpix)

Ståle Solbakken spår stor framtid for FC København.

Ståle Solbakken kan få det tøft med å lede FC København til seriegull i år. Men nordmannen er trygg på at han er i ferd med å bygge et nytt storlag i den danske hovedstaden.

Under Solbakkens annen trenerperiode i klubben har FCK kun tapt to seriekamper. Men søndagens 1-1-oppgjør hjemme mot Randers var ikke et resultat som er en seriemester verdig.

– Om vi skal vinne serien, burde vi ha vunnet en slik kamp 1-0. På en dårlig dag, sier Solbakken.

Han vet at tilhengerne forventer seier både i onsdagens cupkamp mot Nordsjælland og søndagens toppkamp mot AaB på bortebane.

– Vi er et lag i utvikling. Noen ganger kommer man som trener i en situasjon der man må ta noen valg rundt hva som er best både på kort og lang sikt. Og jeg er 100 prosent sikker på at det bor en stor framtid i dette laget, sier FCK-treneren.

– Poenget er at vi skal vinne onsdag og søndag, og det må vi leve med. Det må vi bare. Det finnes ingen unnskyldninger, legger han til.

Løft

Da Solbakken erstattet Ariël Jacobs i trenerstolen i fjor høst, lå FCK helt sist i den danske superligaen. Siden den gang har laget løftet seg mye, men innimellom kommer resultater som minner om den svake sesongstarten.

– Vi har aldri vært i toppen. Vi har vært i nærheten før vi møtte Midtjylland (1-5-tap). Men utenom det har vi ikke snust på toppen, sier nordmannen.

Ti runder før slutt ligger FCK på 3.-plass. Seks poeng skiller opp til serieleder Midtjylland, og gullkampen er langt fra avgjort.

– Det er en mulighet for å nærme seg, men akkurat nå har vi ikke kvaliteten vi ønsker. Det defensive har ikke vært noe problem, men det vi gjør med ballen om dagen, ser ut til å koste oss for mye, sier Solbakken.

Onsdag venter Nordsjælland på hjemmebane i cupens semifinale. Returkampen spilles 10. april. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.