RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

I FØRINGEN: Ståle Solbakken og FC København ligger godt an til å sikre seg kvartfinale i europaligaen.
I FØRINGEN: Ståle Solbakken og FC København ligger godt an til å sikre seg kvartfinale i europaligaen. Foto: Anders Kjærbye (NTB scanpix)

Solbakken: - Jeg spilte på verdens mest utskjelte landslag

Sist oppdatert:
FCK-treneren bryr seg lite om diskusjonen rundt spillestil.

Ståle Solbakken dro fram Egil «Drillo» Olsen dagen før laget hans kan nå kvartfinalen i europaligaen på bekostning av Ajax.

FC København leder 2-1 fra hjemmekampen.

Det var under en pressekonferanse onsdag at spillestil ble et tema, etter at den danske Ajax-stjernen Kasper Dolberg tidligere på dagen uttalte at Ajax spiller «finere» fotball enn FC København.

- Jeg har selv spilt på verdens mest utskjelte landslag gjennom mange år. Vi var oppe som nummer to på verdensrankingen. Så det var nok fordi vi gjorde noe riktig, sa Solbakken.

- Kjedelig

Den norske FCK-treneren indikerte at Ajax-stilen ikke helt er hans likør.

- Jeg har aldri vært så opptatt av ballbesittelse på egen banehalvdel. Det er for meg kjedelig fotball. Det er mange måter å spille fotball på. Jeg skjønner godt at Horsens ikke kommer til Parken for å spille «finfotball». Det vil jeg ikke se ned på.

- En fem meters avlevering i bakrommet som sender en spiller alene gjennom, er bedre enn 30.000 pasninger på egen banehalvdel. Dette er snakk om smak og behag, sa Solbakken.

Ventes 50.000

Kampen er utsolgt med 50.000 tilskuere ventet til Amsterdam Arena.

Skulle FCK gå videre, vil det være nok en stor suksess for Solbakken. Han skapte seg et solid trenernavn i FCK før han med måtelig hell prøvde seg i Köln og Wolverhampton.

Periode to med FCK har vært imponerende.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere