RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Sam Bagnall / NTB scanpix

Solbakken: - Vi var fantastiske

Sist oppdatert:
Wolverhampton tok en knallsterk borteseier mot Blackburn.

BLACKBURN - WOLVERHAMPTON 0-1 :

Ståle Solbakken og Wolverhampton målte lørdag krefter med Blackburn. Det skulle vise seg å bli en bra kveld på jobben for den norske manageren.

Wolverhampton, som manglet flere av sine beste spillere, var det beste laget og vant til slutt 1-0.

- Dette var overraskende bra med tanke på det vi har vært i gjennom denne fredagen og lørdagen med skader. Det var mot alle odds, sier Ståle Solbakken til VG Nett.

- Defensivt var vi fantastiske. Jeg tror vi hadde en sjanse mot i hele kampen. Men det er små marginer. Scorer de først, så vinner ikke vi, fortsetter nordmannen.

Han tror Wolves-spillernes økte selvtillit var utslagsgivende for de tre poengene. Et Wolves-lag som omtrent bare tapte fotballkamper forrige sesong, er endelig på vinnersporet og har nå vunnet fem av de seks siste kampene.

– Det jeg er mest stolt av er hvordan spillerne som spilte på litt uvante plasser taklet rollene sine. Jeg tror selvtilliten i laget i første omgang var veldig god. Noen av ungguttene fikk også spilletid i dag, sier Solbakken ifølge BBC.

Matchvinner ble franske Bakary Sako, mannen Solbakken hentet til klubben i august.

Fransk yndling
Det var Sakos tredje scoring i Championship siden han ble hentet av Solbakken i august, og den franske 24-åringen er i ferd med å spille seg inn i fansens hjerter på Molineux.

- Sako ble helten for Wolverhampton og ser ut som en god signering, skriver Wolves-journalist Tim Nash på Twitter etter kampen.

Nå ligger Wolverhampton godt plassert på en tredjeplass på tabellen, to poeng bak ledende Leicester.

Morten Gamst Pedersen satt hele kampen på benken for hjemmelaget, noe han gjorde for andre kamp på rad.

Solbakkens lag stilte som nevnt svekket til kampen, etter at skadeproblemene har blusset opp den siste uka.

Skadeproblemer
Leiesoldat Slawomir Peszko er ventet å være ute i tre måneder, i tillegg til at Kevin Doyle, Abdourazak Boukari og Björn Bergmann Sigurdarson alle måtte melde forfall til kampen.

Likevel åpnet Wolves kampen bra, og skapte flere gode sjanser de første 20 minuttene. Sylvan Ebanks-Blake hadde blant annet en heading i stolpen, men målene lot vente på seg.

Det sto derfor 0-0 da lagene gikk til pause.

Andre omgang var mer jevnspilt, og Blackburn kom mer med i kampen.

- Jeg tror begge lag er fornøyde med 0-0, for andre omgang har vært et grusomt skue, skrev Birmingham Mail-journalist Bill Howell på Twitter underveis.

Avgjorde på slutten
Men Solbakkens menn ville det annerledes. Ti minutter før slutt gikk Wolves nemlig opp i ledelsen, da Bakary Sako hamret inn 1-0 fra ti meter.

På overtid hadde Wolves en gigantsjanse da Sako spilte fri Stephen Ward på blankt mål, men avslutningen gikk utenfor.

Kampen endte til slutt 0-1, og dermed har Wolverhampton fortsatt bra heng på toppen av den nest øverste divisjonen i England.

Solbakken hylles nå av Wolverhampton-fansen, som lot seg imponere av den sterke borteseieren.

MEST LEST PÅ NETTAVISEN NÅ:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere