RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Solbakken: – Hareide får et spennende lag

FCK-trener Ståle Solbakken roser Åge Hareide og hans egenskaper som trener.
FCK-trener Ståle Solbakken roser Åge Hareide og hans egenskaper som trener. Foto: Jens Nørgaard Larsen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Solbakken mener landsmannen får et godt spillermateriale å velge i.

FC København-trener Ståle Solbakken tror timingen er god for Åge Hareide og det danske landslaget.

Danske medier skriver at Hareide (62) blir presentert som ny dansk landslagssjef på en pressekonferanse klokken 11 torsdag. 62-åringen, som ledet Malmö FF for siste gang tirsdag, har lenge vært koblet til jobben som Morten Olsens arvtaker.

– Det blir spennende for både Norge og Danmark. Jeg tror dette er et godt tidspunkt for Åge å ta over Danmark på, sier Solbakken til NTB, og viser til Danmarks svake EM-kvalifisering.

– Danmark underpresterte i kvaliken. De var langt under pari der, mener FCK-treneren.

Sjekk denne: Slik vurderte danskene Hareide - på avstand

Kvalitetsspillere

Ifølge Solbakken får Hareide mange gode spillere å velge i som landslagssjef.

– Det er ingen tvil om at Danmark har et spennende lag. De kom blant annet til semifinalen i U21-EM. Det er mange gode spillere og stor konkurranse i de fleste posisjoner, sier Solbakken.

– De eneste posisjonene som er litt «tynne», er spissplassen og høyre back. Spesielt hvis Nicklas Bendtner (Wolfsburg-spiss) ikke presterer, legger FCK-treneren til.

Solbakken har latt seg imponere av det Hareide har utrettet i Malmö, spesielt i mesterligaen. FCK-treneren mener 62-åringens lederegenskaper vil komme godt med i jobben som dansk landslagssjef.

– Jeg har ikke hatt Åge som trener selv, men han har bred erfaring. I tillegg virker han som en sterkt motivator. Det er en viktig egenskap, poengterer Solbakken.

– Hvordan er stemningen i Danmark rundt ansettelsen av Hareide?

– Den blir nok møtt med sunn skepsis. Men den skepsisen kan snu allerede på pressekonferansen, svarer en lett humrende Solbakken.

– Stor oppgave

Ekspertkommentator i dansk TV 2, Flemming Toft, beskriver Hareide som «en trener med karisma og engasjement».

– Hareide krever mye av sine spillere, men han er også en mann med glimt i øyet. Han gir også mediene plass. Det siste er det viktig at han og forbundet (DBU) utnytter, skriver Toft i en kommentar.

Han mener Hareide har en voksen oppgave foran seg.

– Utfordringen ligger i begynnelsen. For uansett hvordan man vrir og vender på det, er det en legende Hareide avløser, skriver Toft, og viser til Morten Olsen.

Hareide får jobben med å ta Danmark til neste VM. Veien mot sluttspillet i Russland i 2018 starter allerede neste høst. Motstandere i gruppespillet er Romania, Polen, Montenegro, Armenia og Kasakhstan. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere