*Nettavisen* Sport.

Solbakken advarer egne spillere

Ståle Solbakkens FC København er storfavoritt i torsdagens danske cupfinale mot Vestsjælland. Nordmannen advarer imidlertid spillerne sine. Foto: Jens Nørgaard Larsen (NTB scanpix)

Tar ingenting for gitt før cupfinalen.

Ståle Solbakkens FC København er storfavoritt i torsdagens danske cupfinale mot Vestsjælland. Nordmannen advarer imidlertid spillerne sine.

FCK ser ut til å styre mot et sikkert seriesølv i superligaen, mens Vestsjælland og Anders Østli kjemper en intens kamp for å unngå nedrykk. Det bør med andre ord være klasseforskjell mellom lagene som møtes i torsdagens finale.

FC København kan i tillegg skilte med å ha spilt ni cupfinaler tidligere, mens Vestsjælland er i sin første.

Ståle Solbakken tror ikke det betyr noen verdens ting.

– Disse kampene lever sitt eget liv, sier nordmannen til klubbens nettsider.

– Se bare på våre to semifinaler mot Esbjerg. I den første spilte vi uavgjort og var uheldige som ikke vant med tre-fire mål, mens i returkampen var vi nok heldige som tok en 1-0-seier ti minutter før full tid, tilføyer han.

Statistikken taler i alle fall i FCKs favør. Hovedstadslaget har ikke tapt noen av de tre møtene med Vestsjælland i ligaen denne sesongen. Det siste fant sted så sent som mandag og endte med 1-0 for Solbakkens mannskap.

Alt er imidlertid ikke rosenrødt for københavnerne. Skadene florerer formelig i FCK-stallen, og onsdag kom det flere dårlige nyheter. Da ble det klart at svenske Mikael Antonsson er ute imellom åtte og ti uker med en lyskeskade.

Fra før er sentrale brikker som Andreas Cornelius, Bashkim Kadrii, Kris Stadsgaard og Youssef Toutouh satt ut av spill.

Nylig sa trener Solbakken spøkefullt at han snart måtte vurdere comeback for å avhjelpe lagets situasjon. I stedet har han hentet et par ukjente spillere fra klubbens U19-lag opp i finaletroppen.

Med 11 poeng opp til ligaleder Midtjylland med fem serierunder igjen å spille, er cupen etter alt å dømme FCKs eneste trofémulighet denne sesongen. Den har hovedstadslaget tenkt å gripe.

– Vi samler på pokaler, og dette ser jo ut til å bli den eneste i år. Uansett er det alltid gøy å spille en finale, og vi har også en revansje til gode for finalenederlaget mot Aalborg i fjor, sier kaptein Thomas Delaney.

Blir FCK serietoer i Danmark denne sesongen, er laget sikret plass i neste sesongs europaliga. Cupseier torsdag gir også plass i den samme turneringen, men det vil bety at laget slipper å bli en del av den første kvalifiserende runden.

Dersom FCK først skal inn i 2. kvalifiseringsrunde, som starter 16. juli, vil laget få en ekstra uke til forberedelser og sesongoppkjøring. Det kan vise seg verdifullt. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.