RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Solbakken blar opp for å redde HamKam

HJELPER TIL: Ståle Solbakken blar opp for å redde HamKam.
HJELPER TIL: Ståle Solbakken blar opp for å redde HamKam. Foto: Jens Nørgaard Larsen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Stiller kausjon på 100.000 kroner.

HamKam kom forrige uke fram til at klubben i utganspunktet trenger å skaffe 3,2 millioner kroner for å fortsette den videre driften av klubben.

Tirsdag sendte klubben ut en ny pressemelding der den gjør det klart at den økonomiske situasjonen nå ser lysere ut.

Grunnen til det, er at flere  tidligere HamKam-profiler nå går inn med penger i klubben.

- Tidligere HamKam-trener og nå sjef i København FC, Ståle Solbakken, samt Truls og Tom Haakonsen er blant de som allerede har sagt seg villige til å være med å stille en kausjon på 100.000,- kroner hver, skriver HamKam i pressemeldingen.

Klubben trenger imidlertid flere bidragsytere, som er villig til å gå inn med lignende beløp for at det fortsatt skal kunne drives en toppklubb på Hamar.

- Dette håper styret å få til ved at enkeltpersoner eller bedrifter stiller en kausjon på minimum 100.000,- kroner hver. Kausjonen skal tjene som sikkerhet for et lån klubben tar opp for sikring av likviditet inntil kostnadskuttene begynner å virke, heter det i pressemeldingen.

Mandag ble det klart at samtlige ansatte i administrasjonen blir sagt opp.

Fristen for å skaffe nok penger til å redde klubben er utsatt frem til fredag 4. juli klokken 12. Dersom ikke nok penger er skaffet frem til da, vil klubben begjære oppbud.

- Fredag er absolutt deadline. Det vil ikke bli aktuelt med ytterligere utsettelse hvis det ikke foreligger løsning, sier kommunikasjonsansvarlig i HamKam, Remo Sjonfjell ifølge Hamar Arbeiderblad.

Yngres avdeling i klubben har imidlertid god økonomi, og det har blitt avholdt møter mellom yngres avdeling og elitedelen i klubben, med sikte på å finne en løsning som kan bidra til at klubben kan opprettholde driften.

Ståle Solbakken har ikke besvart Nettavisens henvendelser tirsdag kveld.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere