Gå til sidens hovedinnhold

Solbakken: - Dette er en nøkkelkamp

Det er duket for nordisk duell i Parken.

Ståle Solbakken kaller FC Københavns hjemmemøte med HJK en nøkkelkamp i europaligaens gruppe B.

Torsdag skal hele tre norske trenere stå på sidelinjen og se sine lag slåss for en god start i europaligaens gruppespill.

Mens Henning Berg og hans Legia Warszawa får besøk av Lokeren, setter Ronny Deila og Celtic seg på flyet til Østerrike hvor de møter Salzburg. I Parken er det duket for en nordisk duell når Solbakkens mannskap tar imot finske HJK.

Nøkkelkamp

- Hvis vi tar tre poeng vet vi at uansett hva som skjer i de to neste bortekampene mot Brugge og Torino, så har vi det mer eller mindre i våre egne hender med to hjemmekamper mot de samme motstanderne. Både mentalt og poengmessig er den første kampen en nøkkelkamp, sier Solbakken til klubbens nettside.

HJK kom seg til europaligaen ved å slå Rapid Wien i siste kvalifiseringsrunde.

- De har et par individualister, men lagets store styrke er å kunne stå kompakt og forsvare målet, mener den norske treneren.

Kaller europaligaen «fantastisk»

Til tross for at supporterne i Glasgow er skuffet over at det skal spilles europaliga og ikke mesterliga på Celtic Park denne sesongen, kaller Ronny Deila europaligaen en «fantastisk» mulighet for det skotske laget.

- Noen vil kanskje avskrive denne turneringen, men ikke jeg. Det er gode kamper og gode lag. Det viktigste er erfaring. Vi må bruke dette til å være klare for neste år, sier Deila til celticfc.net.

- Hovedturneringen er mesterligaen, og den neste er europaligaen. Det er fantastisk, fortsetter han.

Viser til spanske klubber

Deila peker blant andre på de spanske klubbene Atlético Madrid og Sevilla, som har gjort det godt i begge turneringer.

- Vi spilte mot Atlético Madrid med Strømsgodset i 2011 hvor de senere vant europaligaen den sesongen. Du kan se hvor de er nå.

Siste nordmann i aksjon torsdag kveld er Henning Berg. Motstander Lokeren tok seg videre til europaligaen etter å ha gått videre på bortemål mot Hull.

Det polske laget kommer fra en høydramatisk seriekamp mot Slask Wroclaw. Den vant Bergs gutter 4-3. (©NTB)

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre

Kommentarer til denne saken