RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Solbakken får språkskryt

Foto: AFP/Scanpix
- Han kommuniserer nesten utelukkende på tysk.

Det tyske fotballbladet Kicker har latt seg imponere av Ståle Solbakken, bare noen dager etter at nordmannen startet i jobben som Köln-trener.

Solbakken sa tidlig at han kom til å prioritere å lære seg tysk.

– Det er enklere å gjøre meg forstått på engelsk, men jeg lover å lære meg tysk. Jeg beklager at jeg snakker engelsk i dag, sa Solbakken da han ble presentert for den tyske pressen som Köln-trener.

Det har han tydeligvis fulgt opp.

- Han kommuniserer nesten utelukkende på tysk, skriver Kicker, og roser samtidig den nye treningstilnærmingen nordmannen har tatt med seg til Tyskland.

- Mens kolleger har tre treninger om dagen, tar Solbakken spillerne sine med på en intensiv økt om formiddagen, fulgt av en løpsøkt ved stranden med innlagt volleyball eller fotballtennis om ettermiddagen. På treningsfeltet er fokuset allerede på taktikk, skriver Kicker.

Sportsdirektør i Köln, Volker Finke, skryter også av Solbakken.

- Han jobber svært mye med det taktiske, noe som også er nødvendig. Alt er innarbeidet i utmattende og tøffe spillsekvenser. Han arbeider slik det gjøres på det mest suksessrike nivået i Europa, sier Finke til bladet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere