Solbakken fire poeng bak toppen

Foto: PA Photos/Scanpix

Wolverhampton vant sin andre ligakamp på rad.

20.09.12 07:15

IPSWICH - WOLVES 0-2:

Ståle Solbakken fikk en tøff start på karrieren som manager for den engelske klubben Wolverhampton, og fikk noen sure poengtap i sesonginnledningen.

Nordmannen kunne imidlertid smile da hans menn søndag slo Leicester knepent med 2-1. Onsdag fortsatte oppturen for den norske treneren. Borte mot Ipswich på Portman Road ble det ny seier for Wolves, og plutselig har laget krabbet seg opp til en åttendeplass i The Championship.

- Et vanskelig sted å spille
- Første omgang var veldig jevn, fordi begge lag hadde god defensiv struktur og man hadde få sjanser til å åpne opp forsvaret. I den andre omgangen åpnet det seg opp og det ble skapt sjanser foran begge mål, forteller Ståle Solbakken til Wolverhampton egen hjemmeside.

- Heldigvis scoret vi det første målet og det tror jeg var veldig viktig for oss, fordi de hadde store sjanser til å score først. Vi kunne også ha scoret tidligere når Doyle traff innsiden av stolpen og Sigurdarson burde kanskje ha scoret på 0-0, fortsetter Solbakken.

- Dette er et vanskelig sted å komme til, og jeg har sett deres andre kamper her denne sesongen og Ipswich har vært uheldige som ikke har vunnet, sier nordmannen.

To mål i andre
Det nest øverste nivået i England er alltid en tøff og jevn liga, og med sine 10 poeng er Wolverhampton nå bare fire poeng bak laget som topper tabellen, Blackburn.

Solbakken måtte imidlertid vente til det 69. minutt før han fikk grunn til å juble. Nykommer Bakary Sako slo et frispark som gikk via vertenes Tommy Smith og forbi Ipswichs' keeper.

Ni minutter senere ble ledelsen doblet. Denne gang var det innbytter Tongo Doumbia som fant nettet. Han vendte fint opp og banket ballen i kassa fra rundt 20 meters hold.

- Tongo har vært litt sliten den siste tiden, fordi han har måttet bli kjent med hvordan vi spiller fotball i England, derfor valgte jeg å starte med han på benken, forteller Solbakken.

- Men han viste styrke når han kom inn og han gjorde alt riktig i scoringsøyeblikket, sier manageren.

Den første omgangen på Portman Road var en begivenhetsfattig affære, men Lee Martin fikk et par gode sjanser, og burde kanskje sendt vertene foran.

Wolverhampton-keeper Carl Ikeme var imidlertid med på notene på begge sjansene til midtbanemannen.

Cornerflaggdrama
Ellers var det fem minutter med cornerflaggdrama som preget første omgang. Flagget ble ødelagt og dommeren ville ikke sette i gang spillet før det var reparert.

I andre omgang hadde begge lag flere sjanser, men det var altså Solbakkens menn som tok best vare på sine. Dermed kunne nordmannen til slutt juble.

Neste utfordring for ulvene i The Championship kommer allerede lørdag. Da møter Solbakken og hans menn Peterborough United på bortebane.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.