RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Solbakken garanterer seier mot RBK

Foto: Gorm Kallestad/Scanpix
Sist oppdatert:
Men bare dersom kampen mot trønderne går til ekstraomganger.

KØBENHAVN/PARKEN (Nettavisen): Det var på pressekonferansen før FC Københavns siste trening før oppgjøret mot Rosenborg i Parken onsdag, at Ståle Solbakken ble spurt om spillerne har trent på straffespark.

Solbakken medgir at det har blitt lagt til rette for at spillere som føler for å trene på straffer får muligheten til å gjøre det, men samtidig er han ikke bekymret for at oppgjøret skal gå til straffesparkkonkurranse.

- Går kampen til ekstraomganger er jeg 110 prosent sikker på at vi vinner, sier Solbakken.

- Forskjellen blir for stor
FC København-treneren er nemlig så sikker på at det danske laget er såpass mye bedre enn Rosenborg at en halvtime ekstra spilletid bare vil forsterke forskjellene.

- Blir det 2-1 og ekstraomganger tror jeg forskjellen blir stor. Det så man de siste ti minuttene av oppgjøret på Lerkendal, sier Solbakken.

Han innrømmer samtidig at han mener trønderne er dårligere trent enn FC København.

- De var nok litt frustrerte for at de fikk låne ballen så lite sist, og blir de spilt så lave som sist også, så får de problemer, mener han.

Og selv om nordmannen har lite tro på at det blir straffespark som skal avgjøre, tror han at det vil drøye lenge med en avgjørelse i oppgjøret.

- Jeg sa det etter kampen sist at jeg tror vi får en avgjørelse sent. Jeg har ikke endret mening på det området.

- Men jeg tror på en kamp med mange sjanser og mål, forhåpentligvis flest mål til oss, og jeg tror det blir en bra kamp. Det er lenge siden jeg så en kjedelig kamp av oss her i Parken.

Langoddsen: 4,1 i odds på RBK-seier. Spill her!

- Mer vitalt for Rosenborg
Solbakken frykter imidlertid ikke at Rosenborg skal score først, selv om han innrømmer at det vil gjøre jobben tøffere for danskene.

- Får RBK mål først blir det oppoverbakke for oss, men vi scorer ofte både to og tre mål her hjemme.

Han tror et tidlig mål uansett er viktigere for RBK enn for den danske serielederen.

- Scorer vi først så tror jeg ikke det endrer kampbildet så veldig, da er vi videre med bortemål. Så det er nok mer vitalt for Rosenborg i så måte, tror Solbakken.

FCK-treneren var ikke veldig ivrig på å si mye om lagoppstillingen før kampen, i motsetning til Rosenborgs Nils Arne Eggen som offentliggjør laget sitt dagen før kamp.

Han la imidlertid ikke skjul på at storscoreren Cesar Santin er aktuell for en rolle fra start, men da sammen med Jesper Grønkjær og Dame N´Doye.

Kaptein Hjalte Nørregaard var vraket fra start i Trondheim sist tirsdag, men Solbakken ville ikke røpe om Nørregaard får tillit denne gangen.

- Jeg vet hvem som blir kaptein i morgen, men jeg sier det ikke her, sier Solbakken.

Bli varslet når RBK scorer!

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere