RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Solbakken har fått ny jobb

Foto: Simen Lønning / Mediehuset Nettavisen
Sist oppdatert:
Ståle Solbakken er igjen ansatt som fotballtrener.

Ståle Solbakken ble onsdag ettermiddag ansatt som ny trener for FC København. Det bekrefter klubben på egne hjemmesider.

Nordmannen har signert en treårskontrakt med den danske storklubben.

- Jeg har gått mange runder med familien om dette var det riktige. Kona ville bli i Skandinavia. Jobbene som landslagssjef i Danmark, Norge og Sverige er sammen med FC København de største trenerjobbene i Skandinavia, sa Solbakken under presentasjonen av ham onsdag, ifølge NTB.

- Jeg er ikke blitt en dårligere trener siden jeg var her sist. Det var et hardt år i Köln. Alle har likevel sin rett til å mene noe om hva jeg gjorde der. I Wolverhampton synes jeg det var tøffere å få sparken. Der ble vi hentet for å skape en ny, kontinental stil, men fikk ikke tid, sa Solbakken.

- Hans kvaliteter er udiskutable
FC København er sikre på at de har hentet riktig mann til klubben.

- Ståle Solbakkens kvaliteter som trener er udiskutable, samtidig så kjenner han klubbens historie. Derfor vurderer vi ham som riktig mann for oss både på kort sikt og lang sikt, sier administrerende direktør Anders Hørsholt i FCK til klubbens egne hjemmesider.

- I førsteomgang er det et stort stykk arbeid å gjøre for oss for å få resultatene på rett kjøl igjen. Deretter skal våre sportslige utvikling og ambisjoner innfris, sier Hørsholt.

Signeringer av Solbakken betyr også slutten for den belgiske treneren Ariel Jacobs i FC København.

- Resultatene som klubben har oppnådd de siste månedene er ikke akseptable for FC København og har derfor besluttet å oppheve samarbeidet med Ariel Jacobs, sier FCK-direktøren.

Solbakkens andre opphold i FCK
Solbakken opplevde stor suksess sist han var trener for den danske storklubben i perioden 2005-2011.

Nordmannen fortsatte trenerkarrieren med mindre hell i tyske Köln og engelske Wolverhampton. Men etter et kort opphold i TV 2, som fotballekspert, vil Solbakken altså igjen prøve lykken som fotballtrener.

Solbakken vil bli presentert som ny trener i Parken onsdag kveld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere