RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Solbakken jakter RBK-spillere

Foto: Lars Møller/Scanpix
Sist oppdatert:
FC Københavns sjefsspeider var i Bergen for å speide på to av Rosenborgs største profiler.

BERGEN (Nettavisen): BRANN-RBK 0-0

Søndag var sjefspeider i FC København på Brann Stadion for å se kampen mellom Brann og Rosenborg. Et spesielt øye hadde han til bortelagets midtbanespiller Marek Sapara og midtstopper Vadim Demidov.

Højer ønsker ikke å bekrefte om dette stemmer, men personer i Danmark som jobber tett på klubben opplyser dette til Nettavisen.

- Gode spillere
- Det er gode spillere, ja, men jeg sier ikke noe til deg om hvorfor jeg er her, sier Højer til Nettavisen.

Lørdag var samme mann i Bærum for å se oppgjøret mellom Stabæk og Lyn. Mandag er de på plass på Ullevaal for å se kampen mellom Vålerenga og Strømsgodset. FC København-trener Ståle Solbakken nekter å si noe som helst om spillerjakten.

- Vi har vært i Norge for å se på norsk fotball – det er det jeg kan si. Ellers vil jeg ikke kommentere enkeltspillere, sier Solbakken og legger på røret før Nettavisen har fått stilt ferdig de spørsmålene vi hadde.

Jakter på flere spillere
FC København jakter ifølge danske medier etter spillere i sentrallinjen, og en midtstopper skal stå høyt på ønskelisten. I tillegg ønsker de midtbanespillere som kan bekle kantroller.

Sapara ble hentet til Rosenborg fra det slovakiske laget MFK Ruzomberek, hvor han var kaptein, i august 2006. Da var også Lillestrøm og tyske Hamburger SV interessert i spilleren.

Demidov signerte for Rosenborg i november 2007. Han er kjent med at flere klubber er interessert i ham, men ønsker å holde fokuset på å prestere godt for Rosenborg.

(Trykk play i videovinduet for å se høydepunkter. Saken fortsetter under)

259949

- Må bevise mer
- Jeg har bare spilt i Tippeligaen et halvt år og føler vel at jeg har mer å bevise før jeg drar ut. Det er heller ikke noe jeg fokuserer på. Jeg vet det er klubber i Europa som er interessert, men jeg vil helst vite minst mulig om det, sier Demidov til Nettavisen.

RBK-trener Erik Hamrén er klar over at klubber er interessert i noen av hans juveler, men er ikke særlig lysten på å slippe noen ut Lerkendal-porten.

- Det vil alltid være interesse for våre spillere. Vi har mange gode og Demidov og Sapara er blant dem. Jeg ønsker hvert fall ikke å slippe noen nå som vi er i ferd med å bygge opp et lag. Det blir helt feil, sier Hamrén til Nettavisen.

Det lykkes ikke for Nettavisen å få en kommentar fra Sapara på FCK-interessen.

Sjansesløseri
Søndag var både Demidov og Sapara sentrale, men til tross for et klart RBK-overtak borte mot Brann så endte det målløst. Trønderne hadde de fleste og største sjansene, og Øyvind Storflor den aller største. Helt alene med Håkon Opdal misbrukte han likevel muligheten.

Også Steffen Iversen hadde en rekke sjanser, men uten å lykkes. Spørsmålet er om han preserte godt nok til å komme inn i den norske landslagstroppen som møter Island. Den troppen tas ut tirsdag.

Etter hvert fikk også Brann sine sjanser, men da Azar Karadas heller ikke klarte å score alene med keeper endte det med poengdeling.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere