*Nettavisen* Sport.

Solbakken kan vrake hat trick-helten

Foto: Solum, Stian Lysberg (SCANPIX)

Søndag sprengte nærmest Cesar Santin de danske spillerbørsene. Onsdag kan han bli vraket av Ståle Solbakken.

18.10.10 15:42

Oslo (ANB): Livet som fotballspiller kan være nådeløst. Det får kanskje brasilianske Cesar Santin merke når FC København gjester selveste Barcelona i mesterligaen onsdag kveld.

Tre dager etter at han gjorde hat trick da FCK rundjulte Odense med 5-0 i den danske Superligaen, kan spydspissen være benkesliter.

Santin ble nemlig ofret på det taktiske alteret foran bortekampen mot Panathinaikos sist – og danske medier spekulerer nå i at det samme kan skje igjen.

Grønkjær inn
Sjefen selv – Ståle Solbakken – bekrefter det siste, og røper videre at Santin kunne ha scoret ti ganger mot OB uten at det hadde påvirket sjansene for å få spilletid onsdag.

- Det blir vanskelig å sette ut noen etter denne innsatsen, men vi har hatt onsdagens lag klart siden før denne kampen, sier han til klubbens hjemmeside.

Samtidig varsler han at det kommer én endring i startoppstillingen som møtte OB søndag.

- Det ligger helt fast at (Jesper) Grønkjær skal spille fra start i en sånn kamp, men resten må folk gjette på fram til én time før kampstart, sier den kommende norske landslagssjefen.

Grønkjær fra start åpner for at veteranen kan danne spisspar sammen med Dame N’Doye – på bekostning av nevnte Santin. Alternativt får 33-åringen sjansen på en av vingene, og henviser Martin Vingaard eller tidligere Start-spiller Christian Bolanos til benken.

Lojal mot Ståle
Cesar Santin innrømmer gjerne at han blir skuffet dersom søndagens hat trick avløses av benkesliting, men er samtidig lojal mot sjefen.

- Selvfølgelig vil jeg bli skuffet, men jeg vil også være 100 prosent OK med det. Vi har et godt lag, og jeg vet at det er tøft å være blant de 11 som starter. Men jeg vil spille, og det vet Ståle, sier han til Ekstra Bladet.

Jesper Grønkjær er på sin side ikke overbevist om at brasilianeren vrakes.

- Hvem har sagt at Santin skal starte på benken? Jeg er ikke sikker på at det blir han, sier han – og bekrefter at han allerede før OB-kampen visste at han starter mot Barcelona.

Hylles av alle
FCK-trener Solbakken kan glede seg over at det meste går på skinner om dagen. Mandag haglet igjen superlativene rundt laget hans.

«De spanske superstjernene møter et dansk lag som for første gang har en reell sjanse til å ta med seg poeng hjem», skrev sportsredaktør Morten Crone Sejersbøl i storavisen BT.

Ekstra Bladets sportssjef Allan Olsen er nesten like optimistisk.

- Selv om alle kan få litt gelé i knærne når man skal møte Barcelona på Camp Nou, bør selvtilliten i FCKs tropp være tårnhøy – og det kan bære langt. Det blir rasende spennende å se FCK-erne måle seg mot noen av verdens beste, skriver han.

Også i Barcelona har man lagt merke til FCKs gode form.

- Vi var fullstendig klar over at vi ikke kunne stille med et reservespekket lag mot København, selv før de vant deres innledende kamper. De må ha et klassemannskap, når de klarer å slå Kazan og vinne på bortebane over Panathinaikos. De blir tøffe å knekke i begge kampene, sier stjernespissen David Villa til BT. (ANB)

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.