Solbakken og FCK reddet spill i Europa

PRESSET SITUASJON: Trener Ståle Solbakken (til høyre) og midtbaneprofilen William Kvist har hatt en trøbelte sesong, men fikk reddet stumpene fredag.

PRESSET SITUASJON: Trener Ståle Solbakken (til høyre) og midtbaneprofilen William Kvist har hatt en trøbelte sesong, men fikk reddet stumpene fredag. Foto: Anders Kjærbye (AFP / NTB scanpix)

FC København innfridde i den helt avgjørende finalen.

FC KØBENHAVN - AGF 4-1:

Det sto virkelig mye på spill for Ståle Solbakken og FC København fredag kveld.

Storlaget over alle i danske fotball spilte om å sikre seg den siste plassen for danske lag i neste sesongs europacup. Den klarte Solbakkens menn å kapre med en solid 4-1-seier over Århus-laget AGF.

Dersom FCK ikke hadde klart brasene, ville laget endt opp uten europacupspill for første gang 18 år. Københavnerne må dog inn i første kvalikrunde til Europa League, så sommerferien blir ikke av det lengste slaget,

Federico Santander, Erik Johansson, Peter Ankersen og Viktor Fischer scoret for FC København i det som var finalen av Danmarks omspill om retten til å spille i europacup.

Sesongen har vært en gedigen skuffelse for seiersvante FCK. De hvitkledde fra hovedstaden endte bare som nummer fire i ligaen, både etter 26 kamper i grunnspiller og da det ti kamper lange sluttspillet var over.

Erkerivalen Brøndby var best i superligaens ordinære seriespill, mens Midtjylland stakk av med seieren etter sluttspillet. De to topplagene endte over 20 poeng foran Solbakkens klubb ved sesongslutt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.