Gå til sidens hovedinnhold

Solbakken og FCK slo tilbake etter marerittstart

- Det så ikke så bra ut de første 10-15 minuttene.

ASTRA GIURGIU - FC KØBENHAVN 1-1:

Ståle Solbakkens menn klarte 1-1 i den vanskelige bortekampen mot Astra i mesterligakvalifiseringen onsdag.

Felipe Teixeira sendte hjemmelaget i ledelsen etter sju minutter og ga rumenerne en glimrende start.

- Det så ikke så bra ut de første 10-15 minuttene. Jeg så ikke helt hva som skjedde ved målet, men så snart de scoret gikk de ned og la seg kompakt. Etter det fikk vi kjempet oss inn i kampen og spilte bedre og utover i kampen, oppsummerer Solbakken overfor Ritzau.

- Det var bra at vi var tålmodige og ikke mistet hodet. Vi spilte vårt spill i varmen og på en knusktørr bane, men vi taklet det bedre enn dem, fortsetter den norske treneren, som fikk se Thomas Delaney utligne i andre omgang.

Taktisk spill

FC København og Solbakken har vært ute og spilt i Europa tidligere og han er etter hvert blitt en ringrev når det gjelder taktiske trekk.

Det danske hovedstadslaget fikk lov til å ha ballen mye og spilte tålmodig. Solbakken satset på et fysisk sterkt lag, og hadde valgt Federico Santander og Andreas Cornelius på topp.

- Vi skapte ikke mye selv, men det var vi forberedte på. Vi kontrollerte kampen og keeperen vår hadde stort sett kun enkle skudd mot seg, sier Solbakken.

Den langt lettere spissen Rasmus Falk måtte starte på benken, men kom innpå og viste at han er en mann som må satses på framover.

Kapteinen utlignet

- Det passet fint for meg å komme inn med friske bein, men det var nære å bli slitne, så det var godt for meg, sier Falk.

Tre minutter etter Falk var kommet på banen dempet han ballen elegant på brystet og før han spilte fram Thomas Delaney fri i feltet slik at kapteinen kunne score enkelt.

- Ved målet var det som sendte den til meg og da to stykker gikk på meg, fant jeg fort ut at hva som skulle skje, og det var Delaney med på, forklarer Falk.

Målet kan vise seg å bli avgjørende til returkampen i Parken om en uke. (©NTB)

Reklame

Topp 10 salg i langhelgen

Kommentarer til denne saken