*Nettavisen* Sport.

Solbakken pepet ut av fansen

Foto: Harry Engels / Getty / All Over Press

- Du vet ikke hva du driver med.

29.12.12 20:54

WOLVES - IPSWICH 0-2 :

Det var en hardt presset Ståle Solbakken som skulle lede Wolverhampton mot bunnlaget Ipswich lørdag formiddag.

Nordmannen var ute etter å hevne det pinlige 0-3-tapet mot bunnplasserte Peterborough sist runde, der de ble rundtspilt og pepet ut av egne fans.

På Molineux lørdag møtte Solbakken tidligere Wolves-manager Mick McCarthy, som fortsatt nyter stor popularitet i Wolverhampton.

- Vi må vinne den kampen, sa Solbakken til TV 2 før avspark lørdag.

Fansen pep
Det gjorde de ikke. For andre gang på rad gikk Wolverhampton på et pinlig tap mot ett av bunnlagene i Championship, og supporterne levnet ingen tvil om sin misnøye.

- Du vet ikke hva du driver med, sang Wolves-fansen da Solbakken gjorde et kontroversielt bytte i andre omgang, på stillingen 0-2, ifølge Wolves-journalist Bill Howell.

Solbakken skal også ha blitt møtt med pipekonsert av store deler av fansen.

Wolverhampton åpnet riktignok kampen best, men fikk seg en real karamell da Aaron Cresswell kontret inn 0-1 til bortelaget etter en halvtime.

Hjemmelaget klarte aldri å slå tilbake i første omgang, og lagene gikk til pause på 0-1.

Da DJ Campbell økte til 0-2 i andre omgang, valgte deler av fansen å synge «du får sparken i morgen», ifølge Wolves-journalist Tim Nash.

Flere tusen av tilskuerne forlot stadion før full tid, og det gjorde de lurt i, for Wolves klarte aldri å slå tilbake, og kampen endte med et pinlig 0-2-tap.

- Det er bare en ting å si om det jeg føler nå: Blytungt. Etter fire gode kamper ble det helt jævlig mot Peterborough. Det gjentok seg i dag. Etter at Ipswich scoret sitt første falt vi helt sammen, akkurat som vi gjorde etter Peterbouroughs første mål. Og på meg virker det som om vi ikke kan eller tør. Jeg fatter ikke hvorfor, sier Solbakken til Dagbladet.

To strake tap
Solbakken & co står nå med to strake tap, etter to kamper der mange forventet at Wolves skulle stå igjen med seks poeng.

Spørsmålet er nå hvor tålmodige man er på Molineux.

Før lørdagens kamp, sa Solbakken til TV 2 at han ikke lar seg prege nevneverdig av ryktene om at han nærmer seg sparken.

– Etter tida i Køln så har jeg blitt helt immun mot det som foregår utenfor klubben og banen, det er mer den profesjonelle stoltheten din som blir såret etter kamper som den mot Peterborough, sa Solbakken til TV2.no.

Så spørs det hvorden det står til med nordmannens stolthet etter den svake forestillingen mot Ipswich lørdag ettermiddag.

Wolverhamptons neste kamp kommer allerede første nyttårsdag, når topplaget Crystal Palace venter på bortebane. Det gjenstår å se om Solbakken blir å finne på sidelinjen i den kampen.

Les alt om lørdagens Premier League-runde her.

Les flere saker fra 2012:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.