RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Getty Images/All over Press

Solbakken slaktes for laguttaket

Sist oppdatert:
- Jeg tar på meg ansvaret, men angrer ikke, sier Wolves-manageren.

CHELSEA - WOLVERHAMPTON6-0

Det var aldri noen tvil om at Ståle Solbakkens Wolverhampton ville få et tøft møte med Chelsea i ligacupens andre runde tirsdag.

Nordmannen valgte å spare flere av sine beste spillere, mens Chelsea mønstret et lag med stjerner som John Terry, Juan Mata og Fernando Torres.

Hjemmelaget ga full gass fra start og ga seg ikke før det sto 6-0. Chelseas mål ble scoret av Gary Cahill, Ryan Bertrand, Juan Mata, Oriol Romeu, Fernando Torres og Victor Moses.

Får kritikk- angrer ikke
Kritiske røster mener Solbakken gjorde feil i å bytte ut ti spillere fra helgens møte med Peterborough. En av dem er Independents anerkjente fotballjournalist Sam Wallace.

- Vi er bare i september, og Solbakken hviler ti spillere fra forrige Wolves-kamp. Ingen interesse for å prøve engang. Deprimerende, skriver Wallace på Twitter.

Solbakken angrer imidlertid ikke på at han hvilte sine beste spillere i møtet med Chelseas stjernespillere.

- Nei, ikke i det hele tatt. Det var aldri noen tvil for meg etter denne uken. Jeg ser også hva som kommer med tre tøffe kamper i Championship. Jeg angrer ikke i det hele tatt. Jeg ville gjort det samme igjen, sier Solbakken til BBC Sport Radio.

- Mitt ansvar
Han tar imidlertid fullt og helt ansvar for at resultatet ble som det ble og innrømmer at han gamblet.

- Jeg må ta ansvaret. Jeg gamblet stort fordi jeg ville gi disse spillerne muligheten til å spille på en stor scene, og vi har hatt en veldig travel uke med tre kamper på seks dager. Jeg tror dette kunne skjedd med de ti som ble hjemme også.

- Noen gjorde det bedre enn andre individuelt, og du leter alltid etter svar i den retningen også. Men det er ingen andre å skylde på enn meg. Vi visste ikke hvilket lag Chelsea ville komme med, og de kom med et veldig sterkt lag. Da vi fikk den starten med to baklengs, vil det alltid bli vanskelig.

Takket fansen
Solbakken er imidlertid klar på at Chelsea var svært effektive som klarte å sette seks ballen inn bak Dorus De Vries.

- Vi ble straffet hardt. De hadde rundt ni sjanser og scoret på seks av dem, det viser også kvalitet. Vi hadde også våre muligheter, som vi kunne scoret på.

Nordmannen ble også spurt om hva han ville si til de rundt tusen supporterne som hadde tatt turen for å støtte laget på Stamford Bridge.

- Jeg vil takke for støtten. Vi la ut troppen i går, så de burde ikke være overrasket. De visste hvilket lag vi ville spille med. Det var et valg for framtiden både her og for de kommende kampene. Vi trenger mer enn 11 eller de 14, som vi har brukt mest.

Avgjorde på et kvarter
Kampen var i realiteten avgjort etter et kvarters spill. Allerede etter fire minutter vant Gary Cahill en duell med Richard Stearman inne i feltet og headet inn 1-0-målet for vertene etter et frispark fra Juan Mata.

Chelsea fortsatte å pøse på framover og økte ledelsen da Lucas Piazon fant Ryan Bertrand, som elegant satte ballen i mål bak Dorus De Vries.

Kveldens tredje scoring var det Juan Mata som sørget for. Spanjolen spilte vegg med både Piazon og Torres før han pirket ballen under De Vries. 24-åringens første mål for sesongen.

Wolverhampton hadde også sine muligheter. Den største hadde Slawomir Peszko, som lurte seg mellom Terry og Cahill og dro seg forbi Ross Turnbull. Avslutningen gikk imidlertid i nettveggen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Filmet seg til straffe
Det gikk ikke mye bedre for Solbakkens menn i andre omgang. Victor Moses skaffet Chelsea straffespark da han, ganske teatralsk, gikk i bakken i duell med De Vries. Oriol Romeu satte ballen i mål fra elleve meter.

Fem minutter senere var det Fernando Torres sin tur til å tegne seg på scoringslista. Spanjolen dukket opp på nærmeste stolpe og headet Juan Matas corner i nettet til 5-0.

Victor Moses gjorde ydmykelsen komplett med sin 6-0-scoring da han headet inn et innlegg fra Oscar.

Wolverhampton og Ståle Solbakken kan nå slikke sine sår og gjøre seg klare til møtet med Sheffield Wednesday kommende helg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere