RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Solbakken slo ut Ajax

Sist oppdatert:
Ståle Solbakken og FC København stod onsdag for en kjempesensasjon i Champions League-kvalifiseringen.

AJAX - FCK 0-2, TOTALT 2-3:

Få levnet Solbakkens lag noen sjanse etter at de røk 1-2 for nederlenderne på hjemmebane. Men onsdag ble det umulige mulig.

Michael Silberbauer gjorde 1-0 til danskene etter én time. 13 minutter før full tid gjorde så Thomas Vermaelen selvmål. FCK holdt ledelsen kampen ut, og er dermed klar for prestisjetunge og lukrative Champions League.

I den første kampen i Danmark var Solbakkens lag uheldige som tapte. I returkampen hadde de marginene på sin side. Ajax kjørte kampen helt frem til 1-0-målet, men etterpå snudde alt.

Det er første gang FCK er klar for gruppespillet i Champions League.

- FCK gjorde det umulige, skriver danske BT.

TV 2-ekspert Nils Johan Semb hyller danskene og Solbakkens prestasjon.

- Det er en stor prestasjon med bakgrunn i at de tapte hjemmekampen, og jeg gleder meg veldig på Ståles vegne. Det gir ham en enorm posisjon og status i dansk fotball, og er også bra for norsk fotball. Resultatet vil bli lagt merke til i Europa, og da vil man også se at det er en norsk trener for laget. Dette viser også at FCK er Skandinavias ledende klubb for øyeblikket, sier Semb til TV 2 Nettavisen.

Solbakken selv mente kampene hadde vært jevne.

- I denne kampen hadde vi flaksen vi manglet forrige gang. Etter 1-0-scoringen begynte de også å pumpe baller opp mot midtstopperne våre. Det gjorde det enklere. Det var jevnt over to kamper. Vi var best i København. De var best her. Så jeg synes ikke vårt avansement var helt ufortjent, sier han.

PS: Brede Hangeland og André Bergdølmo spilte hele kampen for Solbakkens lag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere