*Nettavisen* Sport.

Solbakken tenker allerede på neste sesong

Ståle Solbakken tenker allerede på neste sesong. Foto: Jens Nørgaard Larsen (NTB scanpix)

Ståle Solbakken og FC København er allerede godt i gang med forberedelsene til neste sesongs gullkamp.

Den norske treneren har gitt opp å hente inn Midtjylland i serien. FCK ligger ni poeng bak med én kamp mer spilt. Ifølge Solbakken sakket FCK akterut allerede i august da Midtjylland åpnet sesong på en overbevisende måte.

Superligalederen har gjort det til en vane å starte sesongen bedre enn hovedstadslaget. Med langtidsskader på flere sentrale spillere, må Solbakken starte sesongforberedelsene tidlig for at det ikke skal skje igjen.

- Vi skal spille en cupfinale, men vi skal samtidig jobbe med å finne balansen foran kommende sesong. Vi vet at det tar lang tid før (Kadrii) Bashkim, (Andreas) Cornelius og (Danny) Amankwaa er tilbake. Vi har ikke penger til å kjøpe erstattere. Det tillater ikke lønnsbudsjettet. Samtidig er det en grunn til at vi har kjøpt dem, sa Solbakken etter 2-1-seieren mot Esbjerg søndag.

Det kan imidlertid bli aktuelt med andre alternativer enn spillerkjøp.

- Det kan kanskje være låneavtaler, slik at vi er klare fra start neste sesong, fortalte nordmannen.

To år på rad har Midtjylland distansert FCK i løpet av den første tredjedelen av sesongen.

- Vi tapte gullet i august. Hvis man ser på de to siste sesongen, har Midtjylland tatt 30 poeng mer enn FCK i løpet av de ti første serierundene. Da jeg kom forrige sesong, var vi 15 poeng bak. Denne sesongen var vi ni poeng bak, og det har vi ikke råd til igjen, konkluderte Solbakken.

Det gjenstår seks seriekamper for FC København denne sesongen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.