*Nettavisen* Sport.

Solbakkens etterfølger sparket

Foto: Afp/Scanpix

Å overta som sjef i FC København etter Ståle Solbakken ble for tøft for Roland Nilsson.

09.01.12 11:52

Mandag valgte den danske hovedstadsklubben å sparken svensken etter bare et halvår i sjefsstolen. Nilsson, som kom fra jobben som trener Malmö FF, fratrer sin stilling med umiddelbar virkning.

FC København leder den danske Superligaen med fire poengs margin til FC Nordsjælland i øyeblikket. Det var åpenbart ikke godt nok for klubbens ledelse.

Om årsaken til at Nilsson nå får sparken, skriver FCK-direktør Anders Hørsholt følgende i en pressemelding:

- Vi må erkjenne at det i et ferskt partnerskap alltid er noen ukjente faktorer som man ikke er herre over på forhånd. Vi må konstatere at det i dette tilfellet ikke var enighet mellom FC København og Roland Nilsson om hvordan laget skulle ledes videre, og derfor må våre veier skilles.

«Hoppet etter Solbakken»
Sportsdirektør Carsten V. Jensen overtar nå den sportslige ansvaret for laget – samtidig som assistenttrener Johan Lange får utvidet sitt ansvarsområde.

Alt tyder på at den løsningen ikke behøver å være noen kortvarig løsning.

- Med Carsten V. Jensens snart 20 år lange erfaring i FC København som spiller, trener og sportsdirektør, og Johan Langes kunnskap om klubbens grunnleggende prinsipper og daglige prosesser, har vi funnet den konstellasjonen som best kan videreutvikle FC København, skriver klubbledelsen.

Roland Nilsson overtok FC den danske storklubben etter en sesong som var den beste i klubbens historie. Under ledelse av Ståle Solbakken vant FCK Superligaen med ufattelige 26 poengs margin – og kvalifiserte seg i tillegg for cupspillet i mesterligaen.

Europa-trøbbel
Suksessen endte med at Solbakken ble hentet til Köln, og Nilsson ble utpekt som hans erstatter. Svensken hadde et ferskt ligagull med Malmö i bagasjen da han kom, men mange eksperter mente likevel at det ville bli tøft å «hoppe etter Solbakken».

Den spådommen viste seg altså å være riktig. FC København klarte ikke å kvalifisere seg for høstens mesterliga – etter tap for Victoria Plzen i den avgjørende kvalifiseringsrunden. I det påfølgende gruppespillet i Europaligaen ble det også exit.

PS! Christian Grindheim, samt de tidligere tippeligaspillerne Christian Bolanos og Pape Pate Diouf, spiller alle i FCK. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.