*Nettavisen* Sport.

Solbakkens Köln straffet igjen

Foto: AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ / SCANPIX

Pedro Geromel forårsaket to straffespark da Köln tapte på hjemmebane.

11.09.11 21:25

KÖLN - NÜRNBERG 1-2:

Nürnberg-trener Dieter Hecking uttalte før kampen at Kölns balanserte soneforsvar var vanskelig å skape sjanser mot. Slik så det ikke ut da kampen faktisk startet, og man kommer ikke bort fra at Ståle Solbakkens klubb har sluppet inn 15 mål på fem seriekamper.

Det er dobbelt så mange mål som Köln har greid å sette i nettmaskene selv på de samme kampene. Solbakkens mannskap er på ingen måte friskmeldt. Det var søndagens hjemmeoppgjør mot Tommy Svindal Larsens tidligere klubb et bevis på.

- Det var veldig skuffende at vi var så svake. Noe av det som har fungert godt i de to siste kampene, og på trening, fungerte overhodet ikke i dag. Det var et fortjent tap, innrømmet Solbakken overfor TV 2.

Stormløp mot Rensing
Allerede i det første spilleminuttet hadde gjestenes Alexander Esswein truffet stolpen. Og Nürnberg fortsatte å skape store muligheter mot et Köln-forsvar som lignet på alt annet enn det Dieter Hecking hadde beskrevet før kampen.

Flere store sjanser til bortelaget fulgte, og etter et drøyt kvarters spill hadde også Tomas Pekhart truffet treverket Köln-keeper Michael Rensing. Mens Köln stort sett bare skapte småfarligheter på dødballer var det Nürnberg som spilte seg fram til de virkelige store mulighetene.

Derfor var det også fortjent at Timmy Simons ordnet ledermålet for gjestene fra straffemerket etter en halvtimes spill. Kölns brasilianske midtstopper Pedro Geromel var mannen som forårsaket straffen da han måtte ty til ulovlige midler for å stoppe Markus Feulner.

Samme synder, samme målscorer
Oppsiktsvekkende nok var det Geromel igjen som var synderen da Nürnberg fikk en ny straffe bare fem minutter senere. Denne gangen var det en mye involvert Tomas Pekhart som gikk ned i 16-meteren til vertene.

Simmons fikk dermed en ny god mulighet og den rutinerte belgieren satte inn straffe nummer to i samme hjørne som den første. Få minutter etter, da det var spilt 39 minutter, var Ståle Solbakkens menn tilbake i kampen. Lukas Podolskis forsøk ble reddet, men like etter kunne Adil Chihi redusere til 1-2.

Tsjekkiske Tomas Pekhart gjorde seg bemerket for siste gang i kampen da han pådro seg sitt andre gule kort tre minutter før sidebyttet. Dermed fikk Köln en god mulighet til å kjempe seg bedre inn i kampen den resterende tiden.

Frustrert Köln
Likevel var det Nürnberg som fortsatte å skape de beste sjansene i andre halvdel av kampen.

Frustrasjonen spredte seg etter hvert i et Köln lag som fikk til svært lite. Flere av hjemmelagts spillere kranglet åpenlyst ute på banen.

- Det var en situasjon hvor keeper har et farlig balltap. Det lever jeg godt med, forklarer Ståle Solbakken, som heller lot seg frustrere over svake prestasjoner

- Mange som falt veldig tilbake til gamle synder i dag.

Et kvarter før full tid fikk Miso Brecko også beskjed om å forlate banen av dommeren. Kölns slovenske back fikk direkte rødt kort for en stygg felling.

Med like mange spillere på banen hindret lagene hverandre i å skape ytterligere sjanser og Nürnberg dro i land en fortjent seier.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag