RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Solbakkens tøffe krav

Foto: Gorm Kallestad/Scanpix
FC København-trener Ståle Solbakken stiller beintøffe krav til spillerne sine foran Uefa-cupkampen mot Manchester City.

(ANB): I øyeblikket befinner det danske storlaget seg på treningsleir på La Manga. Der handler alt om å finne rett startoppstilling til storkampen mot City. Solbakkens problem er at han har dårlig tid. 16-delsfinalens i Uefa-cupen spilles nemlig allerede 19. februar.

Det betyr kort og greit at FCKs norske trener må stille krav til flere av sine spillere. Beskjeden er krystallklar og enkel: Prestér nå, ellers er du sjanseløs til å få spille mot City.

– Noen av spillerne får færre sjanser enn vanlig til å spille seg inn på laget. Vi må komme raskere i form og kunne spille i et høyere tempo tidligere enn normalt, konstaterer Solbakken overfor Sporten.dk.

– Jeg må ta et valg om hvem som skal spille på enkelte plasser, tilføyer han.

Tøff midtbanekamp
FCK-sjefen innrømmer gjerne at han er usikker på hvem som skal bekle flere av posisjonene i laget.

– På midtbanen får jeg prøvd færre konstellasjoner enn jeg normalt ville ha gjort. Jeg har seks spillere som kjemper om fire plasser, og jeg må kjapt finne de fire som skal starte mot City, sier han.

Kravene om å levere varer allerede fra første treningsøkt på La Mange, kommer ikke som julekvelden på kjerringa for FCK-spillerne. Ifølge Solbakken er det flere måneder siden han første gangen ga beskjed om at det ikke ville bli åpning for særlig mye eksperimentering i oppstartsfasen.

Bred tropp
FCK-sjefen begynner da heller ikke med helt blanke ark.

– Jeg har sju-åtte mann på plass. Resten er det konkurranse om, sier Solbakken, som i det minste kan glede seg over at han har ett problem mindre denne sesongen.

Tidligere har han vært plaget av for liten bredde troppen, men denne sesongen har FCK flust med gode spillere i sine rekker.

– Det er første gang jeg har så bred tropp i min tid i FCK. Tidligere har den vært for smal i forhold til antall kamper vi har spilt. Nå ser det veldig positivt ut, sier Solbakken.

En av nykommerne det stilles store forventninger til er spissen Dame N’Doye. Han skal etter planen utgjøre en giftig angrepsduo sammen med målfarlige Cesar Santin.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Rått onlinespill: Spill Managerleague her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere