RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tor Erik Schrøder/SCANPIX

Solér blir sportsdirektør i USA

Sist oppdatert:
Har takket ja til toppjobben i Major League Soccer-klubben Red Bulls.

- Jeg har tenkt meg godt om og sagt ja til å gå på en utfordring på den andre siden av Atlanteren og hjelpe Red Bull med å bygge en storklubb på det amerikanske kontinentet. Jeg tror at det blir en kjempeutfordring. Nå er det bare arbeidstillatelsen som mangler, fortalte Erik Solér i starten av Viasat Fotballs Champions League-sending onsdag kveld.

Solér skal jobbe sammen med en gammel venn og lagkamerat, Dietmar Beiersdorfer, som han ble kjent med da han spilte for tyske Hamburg i sine aktive dager.

Beiersdorfer er direktør i Red Bull New York og hadde Solér øverst på sin ønskelisten. De to overvar natt til mandag finalen i MLS Cup 09 sammen i Seattle, en finale som Real Salt Lake vant på bekostning av David Beckhams Los Angeles Galaxy.

Kommende sesong vil Major League Soccer (MLS) bestå av 16 lag, etter at Philadelphia Union slutter seg til MLS gjennom en ekspansjonsdraft førstkommende natt. I 2011 økes ligaen ytterligere, til 18 lag, når Portland og Vancouver kommer inn.

- Enkelt er det ikke, Red Bulls ble sist i ligaen i fjor, sa Solér.

En av hans første arbeidsoppgaver som sportsdirektør i Red Bulls, blir å ansette en ny hovedtrener. Juan Carlos Osorio sa opp jobben i august, og klubben har siden blitt ledet av Osorios assistenttrener Richie Williams.

Solér har tidligere vært medeier i Start og jobber nå som studioekspert hos Viasat og fotballagent. Han spilte i sin aktive karriere for blant annet Lillestrøm og Brann, i tillegg til Hamburg. Solér fikk også 39 landskamper for Norge.

Red Bull New York spiller sine hjemmekamper på Red Bull Arena, en fotballbane som har kapasitet til i overkant av 25 000 tilskuere. Stadionet er plassert i New Jersey. Klubbens største stjerne er den tidligere Aston Villa-spilleren Juan Pablo Angel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere