Solgt for 31 millioner

Tromsø og Blackburn ble onsdag kveld enige om overgang for Morten Gamst Pedersen. Hans første kamp som Blackburn-spiller kan bli mot Manchester United på lørdag.

25.08.04 22:08

Gamst Pedersen skal gjennom en legesjekk på et sykehus i Manchester torsdag.

Alt tyder på at det vil gå bra, og dermed er personlige forhandlinger det siste hinderet før overgangen er gjennomført.

Kan debutere lørdag
Tromsø skriver på sin hjemmeside at også det etter all sannsynlighet vil gå bra. Det betyr at Blackburn trolig frigir spillerlisensen til Gamst Pedersen fredag og at han blir klar til Blackburns kamp mot Manchester United lørdag.

Tromsø sikrer seg totalt 31 millioner kroner for Morten Gamst Pedersen. Det er en sum nordlendingene er svært tilfreds med.

- Totalrammen er omlag 31 millioner kroner, og vi har fått aksept for en andel av videresalg. I tillegg ligger det inne en pasus om «samarbeidsprosjekter til felles beste». Det innebærer både markedstiltak og sportslige tiltak, forteller en fornøyd Bjørn Tore Markussen til TV 2 Nettavisen.

- Fortjent
Han sier at Morten Gamst Pedersen ønsket å bli proff, og at Tromsø gjorde hva de kunne for å bli enige om en overgangsavtale.

- Vi hadde lovet Morten at vi skulle forsøke å få dette til, og det har vi virkelig gjort. Morten fortjener det. Han har gitt mye til klubben de siste årene, og når han selv så tydelig signaliserte at han følte at det var riktig å reise nå, så måtte vi bare legge forholdene tilrette, opplyser Tromsøs daglige leder.

Liker nordmenn
«Gamsten» har vært et hett navn på overgangsmarkedet de siste ukene. I tillegg til Blackburn skal flere klubber ha vært interessert i den norske landslagsspilleren.

Det var før helgen Blackburn-manager Graeme Souness avslørte at han var svært interessert i den målfarlige TIL-spilleren. Og det er ikke første gang Souness viser interesse for norske spillere.

Helt siden han kjøpte Stig Inge Bjørnebye til Liverpool i 1992 har skotten likt nordmenn. Souness har også flere ganger berømmet norske spillere for å ha rett mentalitet og treningsiver.

Blackburn har i tillegg til Bjørnebye også hatt nordmennene Lars Bohinen, Egil Østenstad, Martin Andresen og Henning Berg i klubben.

Håper på TIL-retur
Tromsø legger ikke skjul på at de ønsker Morten Gamst Pedersen en gang vender tilbake til ishavsbyen.

- Vi ønsker å ha et godt forhold til ham også i framtiden, og håper at han ikke har spilt sin siste kamp for TIL. Forhåpentligvis gjør han som Årst, kommer tidlig hjem etter å ha realisert guttedrømmen, sier Markussen.

- Men det likevel en trist dag for Tromsø. Morten har ekstraordinare kvaliteter, og har bidratt stort denne sesongen. Det er trist å miste en så god spiller, men hyggelig at han gjennom TIL får oppfylt drømmen sin, legger Tromsøs daglige leder til.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.