Solli: - Det var en masse blod

Foto: Marit Hommedal/SCANPIX

- Det er klart jeg ble nervøs, sier Jan Gunnar Solli. Nå kan han miste seriestarten.

07.03.10 19:13

HELSINGBORG-BRANN 2-1:

Brann tapte generalprøven mot Helsingborg, men etterpå var det ikke det som stjal fokus. For før kampen mistet bergenserne Erik Huseklepp med sykdom. Under kampene mot svenskene mistet de så Jan Gunnar Solli. Kantspilleren fikk flere harde trøkker, haltet rundt utpå matta og i pausen måtte han bæres inn i garderoben.

Spørsmålet er nå hvor alvorlig skaden er med tanke på serieåpningen mot Haugesund neste helg.

- Han er ok, sier Branns sportslige leder, Roald Bruun-Hanssen, til Nettavisen.

- Det var et dypt kutt som måtte sys. Vi får se hvordan det går etter et par dager med ro.

- Hva tror du om seriestart?

- Vi får se onsdag.

Det samme sier Solli selv.

- Jeg måtte sy fire sting i akillesen i pausen, men heldigvis var ikke selve senen skadet. Det var hell i uhell. Jeg har imidlertid ingen formening om når jeg er tilbake. Vi vet mer onsdag, sier den norske A-landslagsspilleren til Nettavisen.

- Men det er klart jeg ble nervøs. Det var mye blod der. Så sier lagkameratene: «Ligg i ro». Da blir man nervøs. Nå handler det om å gjøre minimalt som fører til press på akillesen fremover. Det tar litt tid før det gror bak der. Så får vi se når jeg er tilbake, sier han.

Brann har egentlig ikke råd til så mange flere skader. Olafur Örn Bjarnason, som kom innpå ved pause søndag, har også vært skadet de siste ukene, og kantspiller Petter Vaagan Moen er fortsatt ikke tilbake. Situasjonen kunne altså vært bedre.

- Tilbake til uka
- Men jeg vil si jeg er skadefri nå. Jeg kommer til å trene for fullt med laget til uka. Så får vi se når jeg er klar for kamp igjen, sier Vaagan Moen til Nettavisen.

Han tør ikke å spå om han rekker seriestarten mot Haugesund.

- Nei, jeg får kjenne på det når jeg er tilbake i full trening, trolig onsdag, gjentar han.

Onsdagstreningen ser altså ut til å bli viktig for Brann. Da vil man kanskje finne ut om Solli og Vaagan Moen kan spille mot Haugesund i serieåpningen.

Her kan du se lagoppstillingene og utviklingen i kampen fra minutt til minutt.

Fortjent tap
Selve kampen var ikke noe særlig mye bedre for Brann enn det Sollis skade var. Diego Guastavino viste glimt av hva han kan, men fikk lite hjelp offensivt. Dermed kan ingen i Bergen klage på at det ble svensk seier.

Tidligere Lillestrøm-spiller Christoffer Andersson headet et innlegg fra høyre inn i hjørnet i 1. omgang, Mattias Lindström økte, før Diego Guastavino reduserte med et fantastisk skudd i krysset fra 25 meter.

Brann gikk dermed på sitt tredje tap i vinterens treningskamper.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.