RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Solli og Beckham delte poengene

Foto: Jeff Gross / Getty Images / AFP
Sist oppdatert:
Men andre stjerner lyste sterkere i toppkampen i Major League Soccer.

LA GALAXY - NEW YORK RED BULLS 1-1:

Nattens oppgjør var ikke bare et kamp mellom de to lagene som topper hver sin avdeling i MLS. Mange vil nok hevde at det i tillegg var de to mest stjernespekkede mannskapene i den amerikanske fotballigaen som møttes på The Home Depot Center i Carson sør for Los Angeles.

Det startet meget godt for Jan Gunnar Solli og de besøkende fra New York. Allerede etter fire minutter hadde klubbens største stjerne, Thierry Henry, ordnet ledelse fra spiss vinkel etter å ha blitt spilt fram av Dane Richards.

Vertene tok over føringen i kampen etter dette og presset for utligning. Etter flere misbrukte muligheter ordnet Landon Donovan fire minutter før pausen.

Utligningen kom etter en corner fra David Beckham. Donovan feiret i ifølge nettsidene til MLS med å slenge noen bemerkninger mot Henry, som skal ha sparket ned den amerikanske landslagsstjernen tidligere i kampen.

Snytt for mål?
Donovan mente seg i tillegg snytt for en matchvinnerscoring like etter. Tim Ream reddet tilsynelatende forsøket på streken, men Donovan var ikke overbevist.

- Det så ut som den var inne. Jeg tror vi har lært denne sesongen at vi er nødt til å score to ganger for å få mål. Om vi vil ha to mål må vi score tre eller fire ganger, sa Donovan med dårlig skjult kritikk av dømmingen.

Angriperen mener videodømming kunne ha hjulpet Galaxy til en rettmessig seier.

- Linjedommeren hadde ikke en sjanse til å være i nærheten av mållinja, og det forventer jeg heller ikke at de skal være. Det er åpenbart at dommeren ikke kunne se det. Det ville vært veldig enkelt å ha tatt/og tatt en titt for å se om den var inne eller ikke. Vi får se hvor mange slike episoder og hvor mange poeng lag må miste før de finner ut av dette, sa Donovan.

Første poengtap på fire kamper
Ingen av lagene maktet å score mål etter pausen. Red Bulls hadde tre strake seirer før oppgjøret, men endte med å avgi poeng mot Galaxy. Solli spilte hele kampen på høyrebacken for Red Bulls.

Solli og co. topper Eastern Conference, to poeng foran Columbus Crew, med 16 poeng etter åtte runder. Los Angeles Galaxy ligger øverst i Western Conference etter å ha samlet 15 poeng på ti kamper.

Galaxy har med det ett poengs forsprang til Real Salt Lake. Sistnevnte klubb har imidlertid bare spilt seks kamper så langt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere